صفحه نمایش یک iPhone در مقایسه با دیگر قسمت های این گوشی موبایل همیشه به عنوان یک بخش شکننده و آسیب پذیر معرفی شده است. هنگامی که صفحه نمایش شما آسیب ببیند و یا ترک بخورد هیچ راهی برای تعمیر آن وجود ندارد. و شما برای تعمیر آیفون خودتان باید با به نمایندگی شرکت اپل مراجعه کنید و یک صفحه نمایش جدید درخواست کنید. صفحه نمایش شرکت اپل با نام OEM شناخته می شود و قیمت بسیار بالایی دارد. اگر شما بخواهید به فروشگاه های دیگر هم مراجعه کنید تا تلفن همراه شما را تعمیر کنند با چندین صفحه نمایش با قیمت کمتری مواجه می شوید. به دلیل قیمت بالای صفحه نمایش اصلی آیفون، تعداد بسیار زیادی شرکت در چین در حال حاضر در حال تولید صفحه نمایش های iPhone هستند.
در اینجا ما از یکی از شرکت های معتبر چینی ( شرکت Tianma ) یک صفحه نمایش آیفون 7 تهیه کردیم و می خواهیم آن را با صفحه نمایش OEM اصلی iPhone مقایسه کنیم و ببینیم عملکرد آن ها در مقایسه با هم به چه صورتی است. در اینجا ما یک صفحه نمایش سفید رنگ که از شرکت Tianma داریم را با صفحه نمایش اصلی iPhone که سیاه رنگ هست مقایسه می کنیم.
ابتدا با تست ابعاد و ظاهر این دو صفحه نمایش شروع می کنیم. همانطور که در تصاویر پایین مشاهده می کنید، ضخامت صفحه نمایش چینی بیشتر از صفحه نمایش اصلی است. که این به دلیل تفاوت درجنس مواد و نحوه ی ساخت صفحه نمایش است (یکی از آن ها LCD و دیگری OEM است).
طول و عرض این دو صفحه نمایش دقیقا مشابه هم است و تفاوتی در طول و عرض ندارند. حال به سراغ سوراخ دکمه ی Home می رویم که مشاهده می شود هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و کاملا مشابه هم ساخته شده اند.
نوبت به بررسی کابل های منعطف هر دو صفحه نمایش می رسد. علاوه بر تفاوت در جنس دو کابل در خطوطی که روی دو کابل هم مشاهده می شود، تفاوت های چشمگیری وجود دارد که طبیعتا در عملکرد اولیه تاثیری نخواهد داشت.
حال به ساختار و مواد تشکیل دهنده دو صفحه نمایش می رسیم. همانطور که در شکل می بینید، تعداد لایه های صفحه نمایش چینی بیشتر از تعداد لایه های OEM هست و این خود توجیهی بر بیشتر بودن ضخامت صفحه نمایش چینی است. همانطوری که می بینید صفحه نمایش چینی از تعدادی لایه ی ITO و OCA در کنار هم تشکیل شده که این لایه ها را در LCD اصلی نمی بینیم و آن ها همه در یک بخش In-cell نهفته اند.
مقایسه اثر Hydrophobic : مشاهده می شود که به دلیل تفاوت در جنس شیشه و تکنولوژی ساخت این دو صفحه نمایش، صفحه های نمایش اصلی دارای خاصیت Hydrophobic بهتری نسبت به صفحه نمایش Tianma است، به خصوص در تست N-hexane که این به وضوح قابل مشاهده است. در این تست ما آب، الکل و N-hexane را روی دو صفحه نمایش به صورت قطره ای قرار دادیم و تفاوت ها را بررسی کردیم.
حال به یکی از مهم ترین تست ها می رسیم که تست نمایش صفحه نمایش است. هیچ تفاوت آشکاری در مقایسه وضوح پبکسل ها، اشباع و روشنایی پیکسل ها وجود ندارد. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به صفحه نمایش مقاله مقایسه بین انواع صفحه نمایش iPhone XS موجود در بازار مطالعه کنید.
تست polarizer : این کار را هم با صفحه ی polarizer و هم با عینک آفتابی انجام دادیم و همانطور که در شکل های زیر مشاهده می کنید، هیچ تفاوت آشکاری در دو صفحه نمایش وجود ندارد.
به سرغ تست حساسیت لمس می رویم. تست لمس معمولی و تست لمس سه بعدی برای هر دو نمایشگر انجام شد و هیچ تفاوتی در این دو صفحه نمایش وجود نداشت.
هر دو صفحه نمایش را بر روی یک iPhone نصب کردیم، صفحه نمایش اصلی به راحتی و متناسب نصب شد ولی صفحه نمایش Tianma یک شکاف بسیار بسیار کوچک را دریافت کرد. که آن هم به دلیل ضخامت است که در بالا توضیح داده شد.
به سراغ تست تحمل شرایط سخت می رویم و هر دو صفحه نمایش توانستند در این تست در دما و مصرف توان مناسبی کار کنند که این برای هر دو صفحه نمایش خوب است.
اگر به صورت خلاصه بخواهیم مطالب گفته شده در بالا را جمع بندی کنیم می توانیم بگوییم عمده ترین تفاوت در ضخامت این دو صفحه نمایش بود که ایراد هایی از قبیل شکافی که در نصب رخ داد را منجر می شود. همچنین می توانیم به کیفیت پایین تر صفحه نمایش Tianma اشاره کنیم ولی در حقیقت اگر بخواهیم واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم Tianma یک جاگزین بسیار خوب برای صفحه نمایش اصلی است که هزینه های شخصی را که صفحه نمایش تلفن همراه او دچار مشکل شده است را بسیار کاهش می دهد.