تست و بررسی اپل

هدست واقعیت مجازی اپل (Vison Pro) | هر آنچه که باید از این فناوری جدید بدانیم

هدست واقعیت مجازی اپل (Vison Pro)

هدست واقعیت مجازی اپل (Apple Vison Pro) یک کامپیوتر کامل است. این دستگاه مجهز به چیپست M2 + تراشه R1 است. کلی دوربین دارد، کیفیت نمایش آن 23 مگاپیکسل است و با استفاده از این گجت دیگر نیازی به کامپیوتر نخواهید داشت و می توانید برنامه های مختلف را در جاهای مختلف ببینید.

هدست واقعیت مجازی اپل (Apple Vison Pro)

هدست ویژن پرو اپل

هدست ویژن پرو اپل دارای اسپیکر سه بعدی است و می توانید به آن موس و کیبرد و حتی کنترلر پلی استیشن تان را وصل کنید و بازی کنید. یک نمایشگر در قسمت بیرونی دارد که چشمان شما را به مخاطبتان نشان می دهد. اینقدر هوشمند هست که باورتان نمی شود. حتی با استفاده از این دستگاه می توانید فیس تایم داشته باشید. چهره شما را بازسازی می کند و به دستان شما نگاه می کند و با استفاده از آن می توانید مکالمه تصویری داشته باشید. احتمالا از اوایل سال آینده (دیماه) در بازار امریکا عرضه می شود و احتمال خیلی زیاد قیمت آن 3500 دلار هست.

در اینجا قصد داریم به شایعات حول و حوش هدست واقعیت مجازی اپل (Apple Vison Pro) بپردازیم و هر آنچه که از این گجت واقعیت ترکیبی اپل انتظار داریم را بررسی کنیم. با کوک موبایل همراه باشید.

از دیشب، شایعات مربوط به یک پروژه سکرت و هدستی که تاکنون توسط خود اپل معرفی نشده است، بسیار گرم شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهند که اپل در اولین هدست خود، به جای استفاده تنها از فناوری واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی، از ترکیب هر دو فناوری استفاده می‌کند و یک محصول منحصر به فرد با سخت‌افزار قدرتمند ارائه می‌دهد. در این مقاله، قصد داریم به طور دقیق به بررسی هدست واقعیت ترکیبی و نقشه‌ی راه اپل بپردازیم و تمامی شایعات را بررسی کنیم.

بررسی هدست واقعیت مجازی اپل (Vison Pro)

بررسی هدست واقعیت مجازی اپل (Vison Pro)

چندین سال پیش، اپل نخستین کامپیوتر تجاری را معرفی کرد و پس از آن، نخستین ماوس، سیستم‌عامل گرافیکی و گوشی هوشمند را به بازار عرضه کرد. اما چندین سال بعد، به نظر می‌رسد که شرکتی که مدت‌ها به آرامی در حاشیه بوده و نوآوری‌های آن کاهش یافته بود، در حال آماده سازی برای محصول بزرگ بعدی خود است. این محصول می‌تواند به عنوان یک شمشیر دو لبه برای اپل تحت رهبری تیم کوک مطرح شود!

تا به حال، شرکت‌های بسیاری هدست‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را معرفی کرده‌اند یا در حال آماده‌سازی برای رونمایی از آن‌ها هستند؛ بنابراین اپل تنها شرکتی نیست که اهمیت این محصولات را درک کرده باشد. متأسفانه، محصولات فعلی نتوانسته‌اند توان و ظرفیت بزرگ این فناوری را به خوبی به نمایش بگذارند، خود را به عنوان گوشی‌های هوشمند معمولی معرفی کنند و در نهایت به نسبت کوچکی از بازار رضایت دهند.

ساخت هدست واقعیت ترکیبی و عینک واقعیت افزوده اپل از این نظر مهم است که این عملاً یک راهکار موفق در تجاری‌سازی محصولات است. به عنوان مثال، دو مورد از موفقیت‌های اخیر این شرکت یعنی اپل واچ و هدفون‌های کاملاً بی‌سیم AirPods به یاد آورده می‌شود.

اپل واچ تنها ساعت هوشمند موجود در بازار نبود و همچنین AirPods نیز اولین هدفون بی‌سیم نبود، اما هر دو به طرز قابل توجهی در گسترش و شناخته شدن این محصولات تأثیرگذار بوده‌اند؛ به طوری که با ورود آن‌ها، فروش ساعت‌های هوشمند و هدفون‌های بی‌سیم به میلیون‌ها دستگاه در سال افزایش یافته و صنعت دستبند‌های هوشمند نیز به طور روزافزون در حال رشد است. هدست واقعیت ترکیبی اپل می‌تواند همین روند را دنبال کند و دوباره این محصولات توجه کاربران را جلب کند.

برای تقریباً نیم قرن، مفهوم و هویت کامپیوتر به طور قابل توجهی پایدار مانده است و به مدت طولانی، ما شاهدیم که سیستم‌عامل بر روی صفحه‌نمایش دوبعدی و از طریق موس و صفحه‌کلید کنترل می‌شود. با امکانات واقعیت افزوده و به‌ویژه با ظهور عینک‌های AR که به زودی عرضه خواهند شد، این امکان وجود دارد که تعامل ما با رایانه به کمک یک سیستم‌عامل بر پایه ژست‌های حرکتی بر روی سطوح و هوا، دوباره تعریف شود.

بعد از نیم قرن، آی‌مک‌ها و سایر کامپیوترهای شخصی از لحاظ سخت‌افزار و طراحی رشد قابل توجهی داشته‌اند؛ اما شیوه عملکرد و تعامل آن‌ها با کاربران تغییر چندانی نکرده است و همانند Apple II، هنوز با استفاده از موس و صفحه‌کلید کنترل می‌شوند و محتوای تصویری را بر روی صفحه‌نمایش دوبعدی نمایش می‌دهند. در حالی که مفهوم کلی رایانه همچنان ثابت است، نیازها و چالش‌های کاربران به طور مداوم در حال افزایش و نوآوری در گوشی‌های هوشمند به طور مداوم کاهش می‌یابد و بسیاری از شرکت‌ها در مسابقه اعداد و ارقام شرکت می‌کنند.

در این شرایط، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی همراه با هوش مصنوعی احتمالاً مهمترین فناوری‌های آینده و ناجی حفظ نوآوری هستند که می‌توانند استانداردهای جدیدی در صنعت ایجاد کنند. البته از این نکته باید توجه داشت که شرکت‌ها برای دستیابی به این هدف، باید با چالش‌های متعددی مقابله کنند.

هدست واقعیت ترکیبی اپل

طبق آخرین اخبار فناوری، اپل در حال کار بر روی تکنولوژی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است و دارای یک مجموعه از پتنت‌های مرتبط با AR و VR است.

شایعات درباره هدست واقعیت مجازی اپل برای اولین بار هنگام معرفی آیفون ۶ آغاز شد و برخی از پتنت‌ها در آن زمان، دستگاهی را نشان می‌دادند که از آیفون به عنوان صفحه نمایش برای تعامل با دنیای مجازی استفاده می‌کرد. با این حال، به نظر می‌رسد که معرفی آخرین محصول سخت‌افزاری اپل در چند روز آینده اتفاق خواهد افتاد و شایعات نشان می‌دهند که شرکت اپل قصد دارد اولین محصول خود را با ویژگی‌های پیشرفته به بازار عرضه کند.

قیمت و تاریخ عرضه هدست واقعیت ترکیبی اپل

تا به حال، تحلیلگران مختلف اطلاعات متعددی در مورد چارچوب زمانی برای معرفی هدست واقعیت ترکیبی اپل ارائه کرده‌اند و اکثر آنها بر یک اصل مشترک تمرکز کرده‌اند. در نهایت، اپل در رویداد WWDC 2023 طرفداران خود را با معرفی هیجان‌انگیز هدست مذکور شگفت‌زده خواهد کرد!

تقریباً تمامی شخصیت‌های برجسته اعلام کرده‌اند که اپل می‌تواند هدست را در کنفرانس توسعه‌دهندگان (WWDC) امسال معرفی کرده و سپس عرضه آن را به اواخر سال به تأخیر بیندازد. علاوه بر این، ادعا می‌شود که اپل قصد دارد این هدست را با قیمتی بین ۳ تا 3.5 هزار دلار به بازار عرضه کند؛ بنابراین متأسفانه بسیاری از ایرانی‌ها قادر به خرید و تجربه آخرین محصول اپل نخواهند بود.

فناوری پیچیده و سخت‌افزار قوی

فناوری پیچیده و سخت‌افزار قوی

فناوری پیچیده و سخت‌افزار قوی

طبق اطلاعات منتشر شده، به‌نظر می‌رسد اپل تمرکز خود را بر روی ارائه بازی‌ها یا احتمالاً بهره‌برداری و ارائه برنامه‌های آموزشی متمرکز کرده است. به طور آشکار، بسیاری از برنامه‌های موجود در iOS و iPadOS قابل اجرا در هدست هم هستند که این در حد خود منحصر به فرد است.

در توسعه و ارائه دستگاه‌های مبتنی بر واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی، مهم‌ترین نکته، چگونگی غوطه‌ور کردن کاربر در دنیای خیالی این محصولات و در عین حال تعامل با دنیای واقعی است؛ بنابراین، هدست باید توانایی شناسایی دستورات کاربران را به خوبی داشته باشد و آن‌ها را در محیط پر جزئیات خود اجرا کند؛ به همین دلیل، شایعه‌ها حاکی از این است که اپل در حال توسعه مکانیزم‌های کنترلی برای دریافت دستورات کاربران است. به عنوان مثال، یک دستگاه مانند حلقه‌ای که بر روی انگشت کاربر قرار می‌گیرد، او را قادر می‌سازد تا نرم‌افزار را کنترل کند.

هنوز مشخص نیست که آیا لوازم جانبی به‌صورت همراه با دستگاه عرضه خواهند شد یا به‌صورت جداگانه فروخته خواهند شد؛ اما به نظر می‌رسد برخی از نمونه‌های اولیه دارای یک دکمه به نام Digital Crown برای ثبت دستورات بوده‌اند.

به‌ علاوه، گفته می‌شود هدست واقعیت ترکیبی مورد انتظار اپل، شامل چندین ماژول حسگر سه‌بعدی بسیار حساس خواهد بود تا یک رابط کاربری نوآورانه را ارائه داده و حرکات دست و اشیاء را تشخیص دهد.

برای دستیابی به این هدف، انتظار می‌رود اپل چهار مجموعه از حسگرهای سه‌بعدی پیشرفته‌تر از نمونه‌های استفاده شده در گوشی‌های آیفون را استفاده کند. در واقع، کیفیت رابط کاربری می‌تواند کلید موفقیت هدست واقعیت ترکیبی اپل باشد؛ یک هدست که احتمالاً از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای مانند کنترل حرکات ژستی، تشخیص اشیاء، ردیابی چشم، تشخیص عنبیه، کنترل صدا، تشخیص پوست و تشخیص بیان استفاده خواهد کرد.

استفاده از دوربین‌های متعدد

بر اساس اطلاعات منتشر شده، به نظر می‌رسد اپل قصد دارد نسل اول هدست واقعیت ترکیبی خود را با تعداد زیادی دوربین مجهز کند تا بتواند تکنولوژی واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی پیشرفته‌ای را ارائه دهد. احتمالاً همه نسخه‌ها از فناوری لیدار بهره خواهند برد که اپل پیشتر در آیفون و آیپد پرو از آن برای نقشه‌برداری سریع اشیاء و محیط استفاده کرده است.

استفاده از دوربین‌های متعدد

استفاده از دوربین‌های متعدد

لیدار یک فناوری سنجش از راه دور است که با تاباندن پرتوهای لیزری به هدف و تحلیل نور بازتابی، فاصله را اندازه‌گیری می‌کند. در واقع، این فناوری مشابه رادار عمل می‌کند و گاهاً به عنوان رادار لیزری شناخته می‌شود. تفاوت اصلی بین لیدار و رادار، در طول موج استفاده شده است. رادار از طول موج‌های در ناحیه رادیویی استفاده می‌کند، در حالی که لیدار از طول موج‌های لیزری استفاده می‌کند.

مینگ-چی کو ادعا می‌کند که در هدست واقعیت ترکیبی خود پانزده دوربین را جای خواهد داد. به عنوان مقایسه، سخت‌افزار هدست‌های واقعیت مجازی معمولاً از دو تا پنج دوربین برای تعامل با محیط اطراف و انتقال تصویر به کاربر استفاده می‌کنند. همچنین، انتظار می‌رود هشت ماژول دوربین برای فراهم کردن قابلیت‌های واقعیت مجازی در اطراف هدست استفاده شود. فناوری موجود در این دوربین‌ها با نمایش تصاویر خارجی بر روی نمایشگر داخلی به کاربران اجازه می‌دهد تا محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

براساس مینگ‌چی کو، هشت دوربین به همراه شش ماژول بیومتریک، قرار است به هدست واقعیت ترکیبی اپل اضافه شوند. با این حال، نحوه استفاده از حسگرهای بیومتریک هنوز به یک حدودی مبهم است.

احتمالاً اپل آنها را برای تشخیص هویت کاربر در پرداخت‌های دیجیتال یا حتی ضبط ویژگی‌های صورت و حرکات بدن افراد دیگر به منظور ایجاد تجربه‌ای شبیه‌سازی شده استفاده کند. همچنین، احتمالاً یک ماژول تک‌دوربین برای تشخیص محیط در این هدست نصب خواهد شد.

طراحی و وزن دستگاه

تصاویر نمونه اولیه این محصول در مراحل پایانی توسعه نشان می‌دهد که این هدست واقعیت مجازی اپل (Apple Vison Pro) از طراحی منحنی شکل بهره می‌برد و با استفاده از مواد مشبک و سربندهای قابل تعویض به صورت کاربر متصل می‌شود. یک صفحه نمایش مقابل دستگاه می‌تواند اطلاعات کاربر را در هنگام استفاده نمایش دهد. شواهد نشان می‌دهد که سربندهای قابل تعویض از فناوری صوت فضایی مانند AirPods Max یا AirPods Pro بهره می‌برند.

در واقع، طراحی آن به نوعی به سایر محصولات اپل یادآوری می‌کند. به عنوان مثال، بندها و شیشه خارجی صفحه نمایش بسیار شبیه به بندها و محافظ صفحه نمایش اپل واچ به نظر می‌رسد، در حالی که مواد مشبک به ما یادآور Earcups گران‌قیمت ایرپاد مکس می‌شوند. این بار نخست نیست که می‌بینیم یک دستگاه اپل از آیتم‌های طراحی خود الهام گرفته است. به عنوان مثال، ایرپاپ های هدفون ایرپاد مکس از پارچه‌ای مشابه با HomePod mini و دکمه دیجیتال کراون آن از اپل واچ الهام گرفته شده است.

دکمه دیجتال کروان هدست واقعیت مجازی اپل

دکمه دیجتال کروان هدست واقعیت مجازی اپل

به طور کلی، یکی از مسائلی که اپل و شرکت‌های دیگر در فرایند توسعه هدست با آن روبه‌رو هستند، وزن سنگین آنهاست؛ اگر هدست سنگین باشد، استفاده در طولانی‌مدت آن ناراحت‌کننده خواهد بود و سبب خستگی سر کاربر می‌شود. این در حالی است که با رشد ویژه‌ای که واقعیت مجازی داشته است، برخی از کاربران انتظار دارند که بتوانند برای مدت زمان طولانی در جلسات مجازی حضور داشته باشند. اپل پیش‌بینی می‌کند برای کاهش وزن دستگاه، از پارچه به جای پلاستیک و آلومینیوم سنگین در قاب و فریم استفاده کند. تصاویر نمایشی نیز به خوبی نشان می‌دهند که دستگاه به نحوی طراحی شده است که وزنی بسیار کم داشته باشد.

اما این تنها بخش بیرونی هدست اپل نیست که امیدوار کننده به نظر می‌رسد؛ چرا که قسمت داخلی این محصول همراه با برخی ویژگی‌های شگفت‌انگیز است. نمایشگر به عنوان یکی از اجزای بسیار مهم و رابط کاربر و دنیای مجازی هدست‌ها، مورد توجه قرار می‌گیرد. شرکت‌های کوپرتینویی قصد دارند نسل اول هدست واقعیت مجازی خود را با پیشرفته‌ترین نمایشگر موجود تجهیز کنند. پیش‌بینی می‌شود این هدست واقعیت مجازی اپل (Apple Vison Pro) برای اولین بار از نمایشگرهای micro LED پیشرفته ساخت سونی با وضوح 8K استفاده کند. به عنوان مقایسه، هدست HTC Vive Cosmos Elite تقریباً وضوح ۱۴۴۰ در ۱۷۰۰ پیکسل دارد. ین پیشرفت بزرگ در نمایشگر هدست اپل، تجربه واقعیت ترکیبی را برای کاربران بهبود خواهد بخشید.

صفحه نمایش هدست واقعیت مجازی اپل

صفحه نمایش هدست واقعیت مجازی اپل

به طور کلی، فناوری میکرو OLED وضوح و عملکرد قابل توجهی را در ابعاد کوچک و فشرده، در مقابل پنل‌های IPS و OLED سنتی ارائه می‌دهد. این نوع نمایشگرها به جای استفاده از لایه‌های شیشه‌ای، مستقیماً روی ویفر قرار می‌گیرند، که باعث نازکی و کوچکی قابل توجهی در مقایسه با نمایشگرهای معمولی می‌شوند.

لازم به ذکر است که در گزارشی اخیر، ذکر شده است که شرکت بزرگ فناوری در نظر دارد هدست واقعیت ترکیبی خود را با سه نمایشگر مجهز کند. به طور مشخص، این دستگاه دارای دو نمایشگر میکرو OLED و یک پنل اولد خواهد بود و همانطور که پیش‌بینی شده بود، سونی مسئول تأمین دو نمایشگر میکرو اولد است.

به نظر می‌رسد که نمایشگر اصلی این دستگاه از نمونه‌های میکرو OLED تشکیل شده و در حال حاضر نامشخص است که نمایشگر OLED چه کاربردی خواهد داشت. با این حال، ممکن است اپل از آن برای ارائه تصاویر با وضوح کم در محیط استفاده کند.

سونی به تازگی یک صفحه نمایش 4K با یک تراکم فوق العاده 4 هزار پیکسل در هر اینچ را معرفی کرده است که برای استفاده در هدست‌های واقعیت مجازی طراحی شده است. ادعا شده است که سونی این نمایشگر را به‌طور اختصاصی برای اپل تولید کرده است و احتمالاً نسخه نهایی با رزولوشن بیشتری عرضه خواهد شد. در صورت صحت این ادعا، ممکن است آرایه پیکسلی 4000 در 4000 وجود داشته باشد که به طور متعاقب نمایشگر هدست به صورت مورب 1/4 اینچ خواهد بود.

تاکنون، اطلاعات دقیقی درباره نسخه‌به‌روز رسانی و زاویه دید نمایشگر مورد توجه عموم قرار نگرفته است؛ اما با توجه به نزدیکی نمایشگر به چشم، نرخ تازه‌سازی باید به گونه‌ای باشد که تأخیر در پخش محتوا را به حداقل برساند. هدست‌های رقیب عموما از نمایشگرهای با نرخ تازه‌سازی 90 هرتز یا بیشتر استفاده می‌کنند. باید منتظر بمانیم و ببینیم که در این مورد، اپل از چه نرخ به روز رسانی استفاده خواهد کرد.

قابلیت ردیابی چشم در هدست واقعیت مجازی اپل (Apple Vison Pro)

یکی از ویژگی‌های مهم هدست واقعیت ترکیبی اپل، استفاده از فناوری ردیابی چشم به عنوان ابزاری برای تشخیص دستورات ورودی کاربر است. گفته می‌شود که هدست واقعیت ترکیبی اپل از یک فرستنده و گیرنده ویژه برای تشخیص حرکات چشم، چشمک زدن و اطلاعات فیزیکی مرتبط استفاده خواهد کرد.

سیستم ردیابی چشم اپل به طور تئوری قادر به استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده از حرکت چشم برای تعیین تعاملات کاربر با یک محیط AR شبیه‌سازی شده است. به عنوان مثال، هنگام اسکن یک محیط خارجی نمایش داده شده، می‌توان تصاویر و محتوای روی صفحه را به همراه حرکت چشم کاربر تغییر داد.

ردیابی چشم همچنین به عنوان یک حالت بصری از عملکرد رابط کاربری عمل می‌کند؛ زیرا کاربران می‌توانند با چشمک زدن مکرر منوها را فعال یا با خیره شدن طولانی‌مدت، به اطلاعات مربوط به یک موضوع ملموس دسترسی پیدا کنند. دستگاه مجهز به این فناوری می‌تواند با تشخیص موقعیت چشم کاربر، مناطق مشاهده را بهینه کند و این امکان را به سیستم می‌دهد تا وضوح صفحه را در مناطقی که فوکوس فوری ندارند، کاهش داده و در نتیجه، نیازهای پردازشی را حداقل کند.

تراشه اختصاصی قدرتمند

اپل مدت‌هاست که تراشه‌های بسیار قوی و مبتنی بر معماری آرم طراحی می‌کند که تقریباً هیچ شرکتی نمی‌تواند با آن‌ها رقابت کند. اخیراً، حتی غول فناوری در دنیای کامپیوترهای مک، تراشه‌های اینتل را کنار گذاشته و از پردازنده‌ی اختصاصی خود استفاده می‌کند. بنابراین، تامین قدرت پردازشی برای هدست واقعیت ترکیبی برای اپل چالشی نخواهد بود.

تراشه اختصاصی قدرتمند

تراشه اختصاصی قدرتمند

به نظر می‌رسد که این هدست واقعیت مجازی اپل (Apple Vison Pro) دارای دو تراشه برای انجام وظایف و پردازش‌های مختلف درون خود خواهد بود. تراشه M2 به عنوان تراشه اصلی و قوی‌تر، وظیفه پردازش‌های سنگین مربوط به محتوای AR و VR را بر عهده خواهد داشت؛ در حالی‌که پردازنده دوم (R1) ضعیف‌تر خواهد بود و پردازش‌های مرتبط با مدیریت حسگرها به آن واگذار خواهد شد.

با این توجه، انتظار می‌رود هدست واقعیت ترکیبی اپل قدرت پردازشی بسیار پیشرفته‌ای در بازی و سایر محتواها را ارائه دهد. از طرف دیگر، معماری تراشه‌های مبتنی بر آرم و طراحی اختصاصی اپل بسیار بهینه است؛ به حدی که حتی در مک‌بوک ایر، استفاده از فن نیاز نیست و این موضوع برای خنک نگه‌داشتن یک دستگاه کوچک مانند هدست واقعیت ترکیبی بسیار اهمیت دارد.

با نگاهی به مشخصات مذکور، اپل هدست خود را با بسیاری از ویژگی‌های برتر مجهز کرده است؛ اما هنوز چند مورد اضافی وجود دارد که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. یکی از این موارد به شارژدهی باتری مربوط می‌شود. فرض کنید که پس از چند دقیقه بازی کردن با هدست، باتری آن خالی شود؛ بدون شک این مسئله برای کاربران ناراحت کننده خواهد بود. به هر حال، باید منتظر بمانیم و ببینیم که اپل چه راه‌حلی برای افزایش طول عمر باتری دستگاه اتخاذ خواهد کرد.

چالش با مشکل حرارتی

با توجه به اظهارات افراد آگاه از سیاست‌های اپل، این شرکت با مشکلات مرتبط با افزایش دما، مشکلات نرم‌افزاری و نصب دوربین‌های چندگانه بر روی هدست خود دست‌وپنجه نرم می‌کند. به نظر می‌رسد که چالش‌های حرارتی به دلیل استفاده از دو تراشه پردازشی در این محصول به وجود آمده است و مشکل زمانی رخ می‌دهد که یکی از تراشه‌ها توانایی نزدیکی به تراشه استفاده شده در مک‌بوک پرو را دارد!

برای بهتر درک کردن این موضوع، تراشه‌های مورد استفاده در مک‌بوک پرو با سیستم خنک کننده فعال (فن) و غیرفعال (هیت‌سینک) خنک می‌شوند؛ اما در مقابل، نمی‌توان یک سیستم خنک کننده مشابه را در هدست نصب کرد یا این عمل حداقل بسیار چالش‌برانگیز و دشوار خواهد بود. به نظر می‌رسد که همین موضوع باعث تغییر برنامه عرضه اپل شده است تا بتواند مشکل را به طور کامل حل کند.

سیستم‌عامل اختصاصی

سیستم‌عامل یک زمینه فراهم می‌کند که در آن نرم‌افزارهای متنوعی اجرا می‌شوند و کاربران از خدمات آن بهره می‌برند. همان‌طور که می‌دانید، اپل از جمله شرکت‌های کمیابی است که توانایی ساخت و توسعه سیستم‌عامل را داراست؛ بنابراین، انتظار می‌رود که هدست اپل از سیستم‌عامل مبتنی بر iOS و بهینه شده برای محیط هدست استفاده کند.

شایعه می‌شود که اپل در حال توسعه یک سیستم‌عامل ویژه به نام rOS یا حتی realityOS است که به هدست راهنمایی می‌کند و برنامه‌ها و بازی‌ها باید روی این سیستم اجرا شوند. همچنین امیدواریم که به دلیل تراشه‌های رایج در هدست و سایر دستگاه‌های اپل، یک اکوسیستم یکپارچه و سازگار در نرم‌افزار فراهم شود. بیایید با ارائه یک مثال این موضوع را بهتر درک کنیم.

فرض کنید هدست قادر باشد تشخیص دهد که کاربر به عنوان مثال در اپل تی‌وی یا کامپیوتر مک خود بازی می‌کند و سپس اگر بازی قابلیت واقعیت مجازی را پشتیبانی کند، محتوا را با استفاده از ویژگی واقعیت ترکیبی در هدست ارائه دهد.

یکپارچگی محیط نرم‌افزاری برای اپل بسیار ارزشمند است و تنها تعداد محدودی از شرکت‌ها این مزیت را دارند. در کل، مناسب نخواهد بود که اپل هدست را محدود به استفاده تنها با بازی‌ها و برنامه‌های سازگار با ROS کند؛ زیرا توسعه‌دهندگان ممکن است از ساخت مجدد بازی برای سیستم‌عامل جدید منصرف شوند.

سیستم‌عامل جدید با بهره‌گیری از فناوری واقعیت افزوده و بهینه‌سازی محیط فیزیکی کاربر، می‌تواند دوره‌ی جدیدی از بهره‌وری را فراهم کند. به‌عنوان مثال، در این سیستم از یک فضای نامحدود برای دید کاربر و استفاده از ابزارک‌های متعدد به منظور بهبود تجربه استفاده کنیم. ابزارک‌های مذکور در حالت دسکتاپ قرار می‌گیرند و امکان دسترسی آسان به اطلاعات مهم و مفید بدون نیاز به فضای فیزیکی بزرگتر را فراهم می‌کنند. به منظور کاهش فضای فیزیکی بیشتر، گروه‌های ویجت ابزارک‌های مختلف را ترکیب می‌کنند و این امکان را به ما می‌دهند که با فشار دادن انگشت به راحتی با ویجت‌ها تعامل کنیم.

چشم‌انداز اپل

هدست واقعیت مجازی اپل (Vison Pro)در بخش‌های پیشین، جزئیات مربوط به مشخصات هدست ترکیبی اپل را بررسی کرده‌ایم و متوجه شده‌ایم که چقدر فناوری‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده می‌توانند سودمند باشند. به نظر می‌رسد که اپل در حال تلاش برای توسعه‌ی بلندمدت این فناوری‌هاست و با نگاهی به فعالیت‌های اخیر این شرکت، اهمیت فناوری واقعیت افزوده به طور واضح مشخص می‌شود.

عینک واقعیت افزوده

با توجه به شنیده‌ها، اپل در نظر دارد تا در سال ۲۰۲۵، عینک واقعیت افزوده خود را با هزینه‌ای معادل ۴۰۰ دلار عرضه کند. این عینک اطلاعاتی مانند پیام‌های متنی و نقشه‌ها را در معرض دید کاربر قرار می‌دهد و به ظاهر، کاربران می‌توانند از طریق دستیار صوتی هوشمند سیری آن را کنترل نمایند.

پیش‌بینی می‌شود که این محصول به پردازشگر گوشی‌های آیفون وابسته خواهد بود؛ به عبارتی، در اصل به عنوان یک نمایشگر قابل حمل و فرعی در نظر گرفته می‌شود و عملیات پردازشی اصلی و حتی اتصال به اینترنت از طریق آیفون انجام خواهد شد. این امر به دلیل ضرورت داشتن یک عینک سبک و نازک مشابه عینک معمولی است و برای دستیابی به این هدف، لازم است اجزای سنگین و حجیم پردازشی حذف شده و عملیات پردازشی در دستگاه فرعی انجام شود.

لنز چشمی واقعیت افزوده

عطش بلندمدت اپل خاموش نمی شود و پیش‌بینی می‌شود که این شرکت پس از سال ۲۰۳۰، با راه‌اندازی یکی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین فناوری‌های آینده به شکل لنز چشمی (لنز تماسی) با قابلیت‌های واقعیت افزوده، فعالیت خود را ادامه دهد. تحلیل‌گران بیان می‌کنند که این محصول موجب انتقال لوازم الکترونیکی از دوره محاسبات قابل مشاهده به محاسبات نامرئی می‌شود. با توجه به فاصله زمانی بسیار طولانی تا عرضه این محصول، جزئیات بیشتری اعلام نشده است؛ اما برای ارائه یک دید کلی و بالقوه این تکنولوژی، تصور کنید که با استفاده از یک لنز کوچک بر روی چشمان خود، می‌توانید از فناوری AR در دامنه دید خود بهره ببرید و در آن غرق شوید.

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا به همه اخبار و شایعات مربوط به هدست واقعیت ترکیبی بپردازیم و یک نگاه نسبی به فعالیت‌های اپل در این زمینه ارائه دهیم. به نظر می‌رسد تمرکز اپل بر توسعه این نوع محصولات است و امیدواریم که محصولات مبتنی بر فناوری‌های AR و VR در بازار مصرفی رواج پیدا کنند و بیشتر در زندگی روزمره به کار گرفته شوند.

بطور کلی، آشکار است که این فناوری‌ها دارای پتانسیل بسیاری هستند و احتمالاً در آینده می‌توان تصور کرد که مانند فیلم‌های علمی تخیلی، در یک دنیای غنی و فراوان با استفاده از این هدست‌ها غرق شویم، آموزش ببینیم و در صنعت و کارهایمان از آن بهره ببریم. آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که شاید وجود فیزیکی شما در یک دنیای دیگر باشد و ابعاد کنونی شما توسط فناوری واقعیت مجازی و شبیه‌سازی کامپیوتری ساخته شده باشد؟ این سؤال ممکن است در حال حاضر جوابی مبهم و غیرقابل درک داشته باشد، اما در دهه‌های آینده قطعاً به سوی آن حرکت خواهیم کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *