آموزش کامپیوتر

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

blank

اگر با مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز مواجه شده‌اید، نگران نباشید. در این مطلب قصد داریم روش‌های حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز را خدمتتان معرفی کنیم. بنابراین تا انتهای این مقاله با کوک موبایل همراه باشید.

مقدمه‌ای در رابطه با مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

به طور قطع امروزه دسترسی داشتن به اینترنت برای هر فردی حائز اهمیت است. با این حال ممکن است گاها بنا به دلایل و مشکلات مختلف، دسترسی به اینترنت امکان پذیر نباشد. یکی از رایج‌ترین دلایل عدم امکان اتصال به اینترنت، پیدا نکردن وای فای ذر لپ تاپ و ویندوز است. علاوه بر آن، بسیاری از کاربران در گوشی های خود نیز با چنین مشکلی مواجه می‌شوند. اگر به خاطر داشته باشید چندی پیش در مقاله‌ای با عنوان “آموزش رفع مشکل عدم اتصال گوشی به وای فای” به آموزش رفع این مشکل در گوشی ها پرداختیم. حال در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل و حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز بپردازیم.

فعال سازی سرویس وای فای

یکی از دلایل مواجه شدن با مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز مربوط به غیر فعال سازی خودکار سرویس وای فای توسط ویندوز می‌شود. بنابراین در صورتی که این قابلیت توسط ویندوز غیر فعال شود، قادر به اتصال به آن نخواهید بود. از این رو نیاز است تا نسبت به فعال سازی وای فای در لپ تاپ خود اقدام کنید. دو روش بدین منظور وجود دارد. برخی از لپ تاپ ها نظیر HP، Lenovo و Dell دارای یک سوییچ و یا کلید روی کیبورد هستند که از آن می‌توان جهت فعال سازی و یا غیر فعال کردن وای فای استفاده نمود. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا با بررسی سوییچ و یا کلیدهای کیبورد، وای فای لپ تاپ خود را فعال کنید. در برخی از لپ تاپ ها می‌توان با فشردن کلیدهای Fn+F5 وای فای را فعال کرد.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

در صورتی که لپ تاپ و یا کامپیوتر شما از سوییچ وای فای بهره نمی‌برد، پیشنهاد می‌کنیم تا سیستم خود را بررسی و مستقیما از طریق سیستم نسبت به فعال سازی وای فای اقدام کنید. بدین منظور روی آیکون اینترنت در نوار وظیفه کلیک راست کرده سپس گزینه Open Network and Sharing Center را انتخاب نمایید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

اکنون در سمت چپ صفحه نمایان شده روی گزینه Change adapter settings کلیک کنید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

حال در این مرحله بر روی گزینه WiFi کلیک راست کرده سپس گزینه Enable را از منو انتخاب کنید. توجه داشته باشید که در صورت فعال بودن وای فای، با کلیک راست کردن گزینه‌ای تحت عنوان Disable مشاهده خواهید کرد. پس از انجام مراحل ذکر شده، کامپیوتر خود را ریستارت کرده و به شبکه وای فای مورد نظر خود متصل شوید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

فعال سازی سرویس WLAN AutoConfig

سرویس WLAN AutoConfig امکان پیکربندی تنظیمات امنیتی و اتصالات بی سیم را برای کاربران فراهم می‌آورد. پس از فعال سازی، تنظیمات این سرویس بر روی تمام آداپتورهای شبکه بی سیم IEEE 802.11 نصب شده روی کامپیوتر شما اعمال خواهد شد. همچنین زمانی که شبکه وای فای در دسترس باشد، به طور خودکار به آن متصل می‌شود. به منظور فعال سازی سرویس WLAN AutoConfig کلیدهای ویندوز و R را به صورت همزمان بفشارید. سپس در کادر نمایان شده دستور services.msc را تایپ کرده و کلید اینتر را فشار دهید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

حال روی گزینه Wlan AutoConfig کلیک راست کرده سپس گزینه Properties را انتخاب کنید. در صورتی که از ویندوز XP استفاده می‌کنید، این سرویس با عنوان Wireless Configuration قابل مشاهده خواهد بود.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

در منوی کشویی Startup گزینه Automatic را انتخاب کنید. سپس روی گزینه Apply و پس از آن روی گزینه OK کلیک نمایید. در نهایت به منظور اتصال به شبکه وای فای مورد نظر خود نیاز است تا کامپیوتر را ریستارت کنید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

به روز رسانی درایور شبکه وای فای

آپدیت نبودن درایور شبکه وای فای از دیگر دلایل مواجه شدن با مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز است. درایور شبکه وای فای امکان برقراری ارتباط بین سیستم عامل و آداپتورهای بی سیم شبکه را فراهم می‌کند. بنابراین مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ می‌تواند به آپدیت نبودن این درایور مربوط شود.

شما می‌توانید به دو صورت خودکار و یا دستی نسبت به آپدیت کردن درایور شبکه وای فای اقدام کنید. جهت آپدیت درایور به صورت دستی نیاز است تا به سایت سازنده مراجعه کرده و درایور مطابق با سیستم عامل خود را جستجو و بر روی کامپیوتر خود نصب کنید. به طور قطع انجام چنین عملی زمان گیر خواهد بود. بنابراین در صورتی که زمان کافی برای آپدیت دستی درایور شبکه را ندارید و یا با روش انجام آن آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنیم تا به صورت خودکار نسبت به آپدیت درایور اقدام کنید. نرم افزار Driver Easy چنین امکانی را برایتان فراهم می‌کند.

برنامه Driver Easy وضعیت درایورهای کامپیوتر شما را مورد بررسی قرار می‌دهد و درایورهای مناسب با کامپیوتر شما را روی آن نصب می‌کند. بنابراین با استفاده از این برنامه می‌توانید در زمان خود صرفه جویی کنید. حال به منظور استفاده از قابلیت‌های نرم افزار Driver Easy ابتدا کامپیوتر خود را از طریق کابل به اینترنت متصل کنید. سپس برنامه Driver Easy را دانلود کرده و بر روی کامپیوتر نصب نمایید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

پس از اجرای برنامه Driver Easy، روی گزینه Scan Now کلیک کنید. بدین ترتیب این برنامه کامپیوتر شما را اسکن و وضعیت درایورهای کامپیوتر را بررسی می‌کند. در صورت آپدیت نبودن درایور، گزینه‌ای تحت عنوان Update در کنار نام آن قابل مشاهده خواهد بود. با کلیک روی این گزینه می‌توانید آپدیت درایور مورد نظر را روی کامپیوتر نصب کنید. حال در صورت تمایل به آپدیت تمام درایورها، تنها کافیست تا روی گزینه Update All در گوشه پایین و سمت راست صفحه کلیک کنید. پس از اتمام فرایند آپدیت، کامپیوتر خود را ریستارت نمایید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

ریستارت کردن مودم

در صورتی که با مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز مواجه هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا مودم خود را نیز مورد بررسی قرار دهید. در برخی از مواقع ممکن است این مشکل به شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) مربوط شود. یکی از راه حل‌های رفع این مشکل ریستارت کردن مودم است. بدین منظور سیم مودم خود را از برق جدا کرده سپس برای مدت زمان 30 ثانیه صبر کنید. پس از آن مجددا سیم مودم را به پریز برق متصل کرده و آن را روشن کند.

نکته: در صورت اتصال به وای فای برای اولین بار، فرکانس شبکه وای فای خود را بررسی کنید. در صورتی که فرکانس کامپیوتر شما با مودم یکسان نباشد، قادر به اتصال به وای فای نخواهید بود. معمولا مودم‌ها از فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز استفاده می‌کنند. خوشبختانه امروزه اکثر مودم‌ها دوال باند بوده و از هر دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی به عمل می‌آورند. به منظور بررسی فرکانس شبکه وای فای خود، می‌توانید به وب سایت شرکت سازنده مودم مراجعه کنید. حال جهت بررسی فرکانس شبکه وای فای ویندوز، Command Prompt را اجرا کرده و دستور netsh wlan show drivers در آن تایپ کنید. سپس کلید اینتر را فشار دهید. بدین ترتیب پروتکل‌های پشتیبانی شده برایتان نمایان خواهند شد.

به طور کلی پروتکل 802.11a/ac از باند 5 گیگاهرتز و پروتکل 802.11b/g از باند 2.4 گیگاهرتز استفاده می‌کند. همچنین پروتکل 802.11n از هر دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی به عمل می‌آورد. بنابراین در صورتی که مودم شما با این فرکانس‌ها مطابقت نداشته باشد، با مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز مواجه خواهید شد.

فعال سازی SSID Broadcast

به نام شبکه وای فای SSID گفته می‌شود. در واقع با استفاده از نام شبکه وای فای یا SSID قادر به تشخیص شبکه وای فای خود از میان سایر شبکه‌های وای فای خواهید بود. بنابراین در صورت غیر فعال بودن SSID، نام شبکه وای فای در لیست نمایان نخواهد شد. بدین ترتیب با مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز مواجه می‌شوید.

نکته: بسیاری از افراد به دلایل امنیتی SSID Broadcast شبکه وای فای خود را غیر فعال می‌کنند. با انجام چنین عملی شبکه وای فای پنهان خواهد شد. بدین ترتیب سایر افراد قادر به مشاهده نام شبکه نخواهند بود. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم به منظور حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز نسبت به فعال سازی SSID Broadcast اقدام کنید. روش انجام چنین عملی بسته به مدل مودم متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال جهت فعال سازی SSID Broadcast برای مودم‌های TP-link، به مودم خود مراجعه کرده و آی پی آدرس، نام کاربری و پسورد نوشته شده روی آن را بررسی کنید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

در مرحله بعدی مرورگر مورد نظر خود را در کامپیوتر و یا موبایل باز کنید. سپس آدرس آی پی مودم را در مرورگر وارد کرده و کلید اینتر را بفشارید. حال جهت لاگین نام کاربری و پسورد مودم را وارد کنید. اکنون به بخش Wireless Settings در Wireless مراجعه کرده سپس تیک گزینه Enable SSID broadcast را بزنید. پس از آن روی گزینه Save کلیک کنید. در نهایت کامپیوتر را ریستارت کرده و به شبکه وای فای مورد نظر خود متصل شوید.

حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

تداخل امواج مودم

بسیاری از لوازم خانه نظیر تلفن‌های بی سیم، ماکروویو، اسپیکر بلوتوثی و غیره موجب ایجاد تداخل در امواج وای فای می‌شوند. چرا که این دستگاه‌ها نیز همانند مودم از فرکانس‌های 2.4 و 5 گیگاهرتزی استفاده می‌کنند. بنابراین به منظور حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ پیشنهاد می‌کنیم که این لوازم را خاموش کرده و سیم آن‌ها را از پریز برق جدا کنید. سپس جهت بررسی رفع شدن مشکل به کامپیوتر خود مراجعه نمایید.

در صورت حل مشکل پیدا نشدن وای فای در لپ تاپ، مودم خود را جا به جا کرده و در مکان دیگری به دور از لوازم خانه قرار دهید.  همچنین شما می‌توانید جهت رفع این مشکل از مودم دوال باند 5 گیگاهرتزی استفاده کنید. چرا که بسیاری از لوازم خانگی از فرکانس 2.4 گیگاهرتزی استفاده می‌کنند. بنابراین استفاده از مودم 5 گیگاهرتزی موجب جلوگیری از تداخل امواج مودم خواه شد.

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به آموزش حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز پرداختیم. بنابراین در صورتی که با چنین مشکلی مواجه هستید، می‌توانید از راه حل‌های ذکر شده در فوق جهت رفع مشکل کمک بگیرید.

سوالات متداول حل مشکل پیدا نکردن وای فای در لپ تاپ و ویندوز

1- چرا نمی توانم شبکه وای فای خود را در لپ تاپ خود پیدا کنم؟

به بخش مدیریت دستگاه و سپس آداپتور شبکه بروید. بر روی درایور بی سیم راست کلیک کنید. گزینه حذف نصب را انتخاب کنید و لب تاپ را ریستارت کنید. دوباره امتحان کنید. در این مرحله ، اگر هنوز نمی توانید شبکه خانگی را ببینید، اما سایر اتصالات مانند گذشته، برقرار هستند، باید خود شبکه وای فای را بررسی کنید.

2- چرا لپ تاپ من وای فای را انتخاب نمی کند؟

کاری که باید بکنید این است که، به تنظیمات بروید، مدیر دستگاه را انتخاب کنید، روی آداپتورهای شبکه کلیک کنید، سپس روی آداپتوری که WiFi بی سیم شما است کلیک کنید. … اکنون بر روی آداپتورهای شبکه راست کلیک کرده و روی جستجوی آداپتورهای شبکه کلیک کنید، وای فای باید بطور خودکار دوباره نصب شود. تنظیمات WiFi را امتحان کنید و وصل شوید.

3- چرا علامت شبکه WiFi من نشان داده نمی شود؟

مطمئن شوید که Wi-Fi در دستگاه فعال است. در برخی لب تاپ ها فعال سازی وای فای با یک سوئیچ فیزیکی و در برخی با تنظیمات داخلی و در برخی نیز با هر دو انجام می شود. مودم و روتر را راه اندازی مجدد کنید. روشن و خاموش کردن روتر و یا مودم می تواند مشکلات اتصال به اینترنت را برطرف کرده و مشکلات مربوط به اتصالات بی سیم را برطرف کند.

4- چرا لپ تاپ من می گوید هیچ شبکه WiFi پیدا نشده است؟

بررسی کنید که مشکل پیدا نکردن شبکه های WiFi در ویندوز 10 از کجاست. اگر مشکل به دلیل نصب ناقص درایور وای فای است، باید درایور WiFi خود را حذف کنید. دکمه ترکیبی ویندوز + R را فشار دهید تا پنجره Run باز شود. به “آداپتورهای شبکه” بروید و پنجره مربوط به ان را تنظیم کنید.

5- چگونه می توانم مشکل پیدا نکردن شبکه وای فای را حل کنم؟

برای رفع این مشکل می توانید مراحل زیر را انجام دهید.

  • مراحل عیب یابی اولیه.
  • درایور آداپتور Wi-Fi را به اصطلاح Roll back کنید.
  • درایور آداپتور Wi-Fi را مجدداً نصب کنید.
  • درایور آداپتور Wi-Fi را به روز کنید.
  • از عیب یاب آداپتور شبکه استفاده کنید.
  • VPN را حذف نصب کنید.
  • به طور موقت آنتی ویروس را غیر فعال کنید.
  • فایروال را به طور موقت غیرفعال کنید.

6- چگونه مشکل وصل نشدن به شبکه وای فای را حل کنم؟

مشکل- ویندوز 10 پس از تغییر رمز عبور نمی تواند به شبکه وصل شود.

  • Network and Sharing Center را باز کنید. گزینه تغییر تنظیمات آداپتور را انتخاب کنید.
  • آداپتور بی سیم خود را پیدا کرده و روی آن راست کلیک کنید.
  • روی دکمه پیکربندی کلیک کنید و به زبانه شبکه های بی سیم بروید.
  • شبکه خود را از لیست شبکه های برگزیده حذف کنید.
  • تغییرات را اعمال و ذخیره کنید.

7- چرا نمی توانم شبکه های WiFi را در ویندوز 10 ببینم؟

Network and Sharing Center را باز کنید. روی تغییر تنظیمات آداپتور کلیک کنید، آداپتور شبکه بی سیم خود را پیدا کنید، روی آن راست کلیک کرده و از منو، گزینه Properties را انتخاب کنید. وقتی پنجره Properties باز شد ، روی دکمه پیکربندی کلیک کنید. به برگه Advanced بروید و از لیست، حالت بی سیم را انتخاب کنید.

8- چگونه اتصال شبکه را بازیابی کنم؟

ویندوز 7

  • استارت ← Control Panel ← Network and Internet را انتخاب کنید.
  • روی لینک Fix a Network Problem کلیک کنید.
  • روی لینک نوع اتصال شبکه ای که از بین رفته، کلیک کنید.
  • مسیر خود را از طریق راهنمای عیب یابی ادامه دهید.
  • وقتی راه حل یافت شد، راهنمای عیب یابی شبکه را ببندید.

9- چگونه می توانم تمام شبکه های بی سیم موجود را مشاهده کنم؟

شبکه های بی سیم موجود را در ویندوز پیدا کنید. برای مشاهده شبکه های بی سیم موجود در ویندوز ، روی نماد شبکه واقع در سمت راست نوار وظیفه خود کلیک کنید. بسته به اتصال شبکه شما، نماد شبکه یا به صورت مانیتور کامپیوتر و کابل شبکه یا به شکل پنج میله با اندازه های صعودی دیده می شود.

10- چگونه درایورهای شبکه را حذف و نصب مجدد کنم؟

ویندوز 10 – چگونه درایور آداپتور شبکه را بدون فای، نصب و نصب مجدد کنید؟

  • کلید ترکیبی Windows + X را فشار داده و مدیر دستگاه را انتخاب کنید.
  • آداپتور شبکه را باز کنید.
  • بر روی درایور راست کلیک کرده و آن را حذف کنید.
  • کامپیوتر را مجدداً راه اندازی کنید و عملکرد آن را بررسی کنید.

مطالب مرتبط