حتما برای شما هم پیش آمده که گوشی اندرویدی جدیدی خریدهاید و عجله دارید تا سریعتر از آن استفاده کنید. اما پیش از اینکه بخواهید با گوشی خود کار کنید باید یک سری تنظیمات اولیه را انجام دهید.
سالیانه گوشی اندرویدی زیادی روانۀ بازار میشوند که مشخصا فنی و طراحی متفاوت و گاهی اوقات نزدیک به هم دارند. بسیاری از کمپانیها نیز تلاش میکنند گوشیها را با رابط کاربری مخصوص خود و اضافه کردن امکانات نرمافزاری ویژه به دست کاربران برسانند. در نهایت یک سری فرایندها از جمله راهاندازی اولیۀ گوشی اندرویدی با یکدیگر یکسان است.
در ادامه به صورت کامل و تصویری مراحل راهاندازی اولیه گوشی اندرویدی را به شما آموزش میدهیم.
1- انتخاب زبان
به محض اینکه گوشی خود را روشن میکنید، صفحۀ خوشامدگویی باز میشود که باید در این قسمت زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید. زبان پیشفرض روی انگلیسی قرار دارد ولی میتواند زبان فارسی یا هر زبان دیگری از لیست زبانهای موجود انتخاب کنید. این زبان برای قسمتهای سیستمی و منوها استفاده میشود، ولی در مورد کیبورد علاوه بر زبان پیشفرض میتوانید دیگری را نیز اضافه کنید.
2- قراردادن سیم کارت و وارد کردن پین کد
در مرحله بعد از شما خواسته میشود تا مشابه بخش سمت راست در تصویر بالا، سیم کارت را وارد گوشی کرده و سپس از روی پوکۀ سیم کارت پین کد مورد نظر را وارد کنید. البته در این بخش گوشیهای مختلف با هم تفاوت دارند. در برخی گوشیها باید با سوزن مخصوص شیار مورد نظر خارج شده و سیم کارت داخل آن قرار گیرد و در برخی دیگر از دستگاهها باید کاور پشت گوشی باز شود و سپس سیم کارت در جای خود قرار گیرد.
3- انتخاب شبکۀ بیسیم
اگر از اینترنت بیسیم استفاده میکنید، در این مرحله میتوانید با انتخاب شبکۀ مورد نظر به سادگی به آن وصل شوید. تنها کافی است نام شبکۀ WiFi را انتخاب کنید و سپس رمز عبور تعریف شده را وارد کرده و روی Connect یا اتصال بزنید. اگر تمایلی ندارید در این مرحله به شبکه بیسیم متصل شوید روی Skip بزنید.
4- کپی اطلاعات از گوشی اندرویدی قبلی
در این مرحله از شما خواسته میشود اگر پیشتر گوشی اندرویدی دیگری داشتهاید، اطلاعات آن را به دستگاه جدید منتقل کنید. با انتخاب گزینۀ Copy your Google Accounts, apps, and data from your other device میتوانید اطلاعات خود را کپی کنید. در غیر این صورت روی No Thanks بزنید.
5- ورود یا ساختن حساب کاربری گوگل (اختیاری)
برای استفاده از گوشی اندرویدی و بهرهگیری از تمام امکانات و سرویسهای آن مانند Gmail یا Play Store باید یک حساب کاربری در گوگل داشته باشید. در این مرحله اگر حساب گوگل دارید آن را با جزئیات وارد کنید. سپس در قسمت Google’s Terms of Services and Privacy Policy کلیک کنید گزینۀ Accept را لمس کنید.
اما اگر حساب کاربری گوگل ندارید میتوانید در این مرحله یک حساب کاربری گوگل برای خودتان بسازید. ساختن حساب گوگل در این مرحله اصلا دشوار نیست و با انتخاب یک نام کاربری و رمزعبور و پر کردن چند گزینه خیلی ساده و سریع میتوانید حساب کاربری گوگل خود را بسازید.
برخی تولیدکنندگان در این مرحله از شما میخواهند که برای استفاده از سرویسهای ویژه مانند پیدا کردن گوشی گمشده، که توسط کمپانی ارائه میشود یک حساب کاربری دیگر روی سایت آنها بسازید. اگر تمایل داشتید که این کار را انجام میدهید، در غیر این صورت با زدن Skip میتوانید از این مرحله عبور کنید.
6- اضافه کردن یک آدرس ایمیل دیگر برای محافظت از گوشی
اگر آدرسهای ایمیلی دارید که میخواهید با گوشی اندرویدی شما همگامسازی شود، در این مرحله میتوانید آن را اضافه کنید. البته امکان اضافه کردن آدرس در زمانی دیگر نیز فراهم شده است.
سپس از شما خواسته میشود که برای گوشی خود رمز امنیتی مشخص کنید که پیشنهاد میکنیم حتما این کار را انجام دهید. زمانی که گوشی شما گم شود یا دست دیگران بیفتد، اولین گام محافظت از گوشی اندرویدی شما همین رمز امنیتی است.
ضمن اینکه میتوانید برای زمانی که گوشی روشن میشود،نیز رمزعبور تنظیم کنید. با توجه به دلایل امنیتی، بهتر است حتما این کار را انجام هید.
یادتان باشد در گوشیهای جدید میتوانید به جای رمزعبور از اثرانگشت یا حتی سیستم تشخیص چهره نیز استفاده کنید.
7- پیامهای هشدار
در این مرحله مشخص میکنید که محتوا و پیامهای هشدار هنگامی که گوشی شما قفل است چگونه نمایش داده شود.
Show all notification content: با انتخاب این منو زمانی که گوشی شما قفل باشد، تمام پیامهای دریافتی روی صفحۀ قفل نمایش داده میشود.
Hide Sensitive notification content: این بخش اطلاعات مربوط به برخی پیامها را نمایش میدهد. به عنوان مثال به شما میگوید پیام جدیدی دارید ولی محتوای آن را نمایش نمیدهد.
Don’t Show notifications at all: با انتخاب این گزینه هیچ پیام هشداری روی صفحۀ قفل گوشی نشان داده میشود. ولی میتوانید در نوار مربوط به نوتیفیکیشن سنتر پیامهای خود را ببینید.
در قسمت سمت راست تصویر بخش دیگری را میبینید که میتوانید مشخص کنید کجا از اطلاعات شما نسخۀ پشتیبانی تهیه شود یا اگر نسخۀ پشتیبان قبلی دارد از ان استفاده کنید. اگر به این بخش نیازی ندارید از آن عبور کنید.
شما نیز میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوشی اندروید به پست رفع مشکل ریستارت خودکار گوشی های اندروید مراجعه نمایید.