شرکت لنوو یکی از بزرگترین شرکت های فناوری خصوصی در جهان است که تخصص آن در تولید کامپیوترهای رومیزی، لپ تاپ، تبلت، گوشی تلفن همراه و تجهیزات خاصی مانند سوپر کامپیوتر ها است.
تاریخچه شرکت لنوو
این شرکت یکی از جدیدترین شرکت های فناوری بزرگی است که اما هنوز هم نتوانسته معروفیت برندهای معروفی چون اپل، دل و سامسونگ را به دست بیاورد. اگر چه شرکت لنوو در سال 2004 در کشور چین بنیان نهاده شد، اما ریشه های این شرکت به دهه 1980 بر می گردد.
بنیان گذاری شرکت
نام شرکت لنوو در ابتدا New Technology Developer Inc بود و خیلی زود نام خود را به Legend Holdings تغییر داد. این شرکت در سال 1984 توسط لیو شوانژی و ده نفر از همکارانش در کشور چین تاسیس شد. اولین محصول این شرکت دستگاهی بود که به کامپیوتر وصل می شد و قابلیت زبان چینی را به آن می افزود. آکادمی علوم چین مبلغ 25000 دلار را برای تامین مالی این شرکت به عنوان بخشی از تجربه های اولیه دولت چین با شرکت های خصوصی پرداخت کرد. به منظور افزایش سرمایه و کسب تجربه در بازار آزاد، این شرکت در سال 1988 با عنوان Legend Hong Kong در هنگ کنگ ثبت شد.
اولین گام های بازاریابی شرکت لنوو
Legend در سال 1988 شروع به بازاریابی برای اولین کامپیوتر خود با نام Legend PC در چین کرد. فروش این کامپیوتر به سرعت رشد کرد و در سال 1996، این شرکت بیشترین سهم بازار را در فروش کامپیوترهای رومیزی شخصی در پکن داشت. در همان سال، Legend اولین کامپیوتر لپ تاپ خود را معرفی کرد.
تا سال 1998، این شرکت تعداد یک میلیون کامپیوتر فروخت و در سال 1999 به بزرگ ترین فروشنده PC در منطقه آسیا و اقیانوسیه تبدیل شد. شرکت Legend خط تولید خود را در سال 2002 با اولین سوپر کامپیوتر خود یعنی DeepComp گسترش داد. DeepComp به عنوان سریع ترین کامپیوتر موجود در چین برای بازار غیر نظامی عرضه شد. در سال 2003، Legend لگو و نام تجاری لنوو (Lenovo) را برای محصولات خود انتخاب کرد تا شرکت را برای گسترش در بازارهایی خارج از منطقه آسیا-اقیانوسیه آماده سازد.
ظهور در عرصه جهانی
Legend در سال 2004 نام خود را به طور رسمی به Lenovo تغییر داد و با همکاری در بازی های المپیک، در سطح جهانی مطرح شد. در همان سال این شرکت بخش کامپیوتر IBM را خریداری کرد و با این کار در مرکز توجه جهانی قرار گرفت. لپ تاپ های معروف IBM با نام ThinkPad به Lenovo ThinkPad تغییر نام داد.
هنگامی که در سال 2005 این خریداری تکمیل گردید، لنوو به سومین شرکت بزرگ PC تبدیل شد. پس از این خرید و گسترش بازار، خط تولید لنوو رشد یافت و گوشی هوشمند و تبلت نیز تولید کرد و حضور این شرکت در اروپا، آمریکای جنوبی و ژاپن بیشتر شد.
لنوو در سال های اخیر
در سال 2016 شرکت لنوو تعداد 60000 کارمند داشت و درآمد این شرکت 03/43 میلیارد دلار بود. در همین سال سود عملیاتی این شرکت 672 میلیون دلار بوده و سود خالص آن 535 میلیون دلار گزارش شد. کل دارایی شرکت لنوو در سال 2016 به 18/27 میلیارد دلار و مجموع حقوق صاحبان سهام به 06/4 میلیارد دلار رسید.
محصولاتی که لنوو در حال حاضر تولید می کند عبارتند از: گوشی های هوشمند، کامپیوترهای رومیزی، سرور، نوت بوک، تبلت، نت بوک، دستگاه های جانبی کامپیوتر، پرینتر، تلویزیون، اسکنر و دستگاه های ذخیر سازی.
مهم ترین فعالیت های شرکت لنوو به تفکیک سال
1981- شرکت IBM PCD اولین کامپیوتر شخصی خود را با نام IBM PC معرفی کرد.
1984- لیو چوانزی با سرمایه گذاری اولیه 25000 دلار، شرکت New Technology Developer (نام سابق گروه Legend) را به همراه 10 نفر از همکارانش تاسیس کرد که توسط آکادمی چینی تامین مالی شد.
1986- شرکت IBM PCD اولین لپ تاپ خود به نام PC Convertible را با وزن 12 پوند معرفی کرد.
1988- نرم افزار تشخیص کاراکتر چینی، بالاترین جایزه پیشرفت علمی و فناوری در چین را دریافت کرد، شرکت Legend در هنگ کنگ تاسیس شد.
1990- این شرکت به تولید و فروش محصولات کامپیوتری خود پرداخت و اولین کامپیوتر شخصی خود را با نام Legend PC به بازار عرضه کرد.
1992- شرکت IBM PCD اولین نوت بوک صنعتی با نام ThinkPad را معرفی کرد.
1993- Legend وارد عرصه پنتیوم شد و اولین کامپیوتر شخصی 586 چینی را معرفی کرد.
1994- شرکت IBM PCD اولین نوت بوک صنعتی دارای CD-ROM را با نام ThinkPad 755CD معرفی کرد.
1995- شرکت Legend اولین سرور با نام تجاری Legend را معرفی کرد.
1996- Legend برای اولین بار بیشترین سهم بازار چین را به خود اختصاص داد و همچنین اولین لپ تاپ با نام تجاری Legend را معرفی کرد.
1997- شرکت IBM PCD اولین نوت بوک دارای DVD-ROM را با نام ThinkPad 770 معرفی کرد.
1998- Legend تعداد کامپیوترهای تولیدی خود را به یک میلیون عدد رساند و آقای اندی گرو رئیس اینتل در مراسمی که به همین منظور برگزار شده بود شرکت کرد و میلیون مین کامپیوتری که تولید شده بود را برای قرار گرفتن در مجموعه موزه اینتل انتخاب کرد.
1999- Legend به بزرگ ترین فروشنده PC در منطقه آسیا و اقیانوسیه تبدیل شد.
2000- IBM PCD تعداد نوت بوک های ThinkPad عرضه شده ی خود را به یک میلیون عدد رساند.
2001- نوت بوک IBM با یک تراشه ی امنیتی توکار معرفی شد و این نوت بوک اولین نوت بوکی بود که گواهی Trusted Computing Platform Alliance (چهارچوب صنعتی که استانداردهای امنیت داده را تنظیم می کند) دریافت کرد، Yuanqing Yang به عنوان رئیس و مدیر عامل شرکت Legend تعیین شد.
2002- تولید سوپرکامپیوتر شرکت Legend با نام DeepComp 1800 آغاز شد. این سوپر کامپیوتر اولین کامپیوتر چینی با 1000 گیگا فلاپس (قدرت خام پردازش اعشاری) و سریع ترین کامپیوتر برای استفاده غیر نظامی است و در بین 500 کامپیوتر با سرعت بالا در جهان، رتبه ی 43 را به خود اختصاص داد.
2003- شرکت Legend از ظهور نام تجاری Lenovo (لنوو) خبر داد تا در بازارهای خارجی گسترش یابد.
2004- شرکت IBM PCD اولین نوت بوک خود را با قابلیت خواندن اثر انگشت عرضه کرد و تعداد کامپیوترهای شخصی (مجموع کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ) تولیدی خود را به 100 میلیون عدد رساند.
لنوو در المپیک جهانی سهیم شد. این شرکت اولین شرکت چینی بود که به عنوان یک شرکت تجهیزات فناوری کامپیوتر با کمیته بین المللی المپیک همکاری کرد. لنوو و IBM از توافق خود برای خرید بخش کامپیوترهای شخصی IBM توسط لنوو خبر دادند.
2005- لنوو فرآیند خرید بخش کامپیوترهای شخصی IBM را تکمیل کرد و به سومین شرکت بزرگ در زمینه تولید کامپیوترهای شخصی تبدیل گردید. ویلیام جی آمیلو به عنوان مدیر عامل و رئیس شرکت لنوو منصوب گردید و یوانکینگ یانگ رئیس هیئت مدیره این شرکت شد.
2006- تکنولوژی لنوو حمایت بی نظیری از بازی های زمستانی المپیک 2006 در تورینو ایتالیا کرد و 5000 کامپیوتر شخصی، 350 سرور و 1000 نوت بوک را در اختیار این بازی ها قرار داد.
2007- کمیته برگزاری مسابقات المپیک پکن، مشعل المپیک طراحی شده توسط لنوو را به عنوان طرح برگزیده در بین 300 شرکت کننده انتخاب کرد.
2008- لنوو با نام تجاری جدید Idea وارد بازار جهانی کامپیوترهای شخصی شد. لپ تاپ ThinkPad X300 شرکت لنوو توسط مجله بیزینس ویک به عنوان “بهترین لپ تاپ” نامیده شد. لنوو عملکردی خوشایند و بدون خطا در بازی های المپیک پکن که بزرگترین رویداد ورزشی در تاریخ است، ارائه کرد.
2009- لنوو حامی بزرگ فناوری برای نمایشگاه جهانی 2010 در شانگهای شد. لنوو تعداد محصول تولیدی Idea که به فروش رساند را به یک میلیون عدد رساند.
2010- لنوو اولین گوشی هوشمند خود را با نام LePhone معرفی کرد. لنوو تعداد ThinkPad به فروش رسانده را به 60 میلیون رساند.
2011- لنوو واحد تجارت خانگی دیجیتال اینترنت موبایل(MIDH ) تشکیل داد تا فرصت های رو به رشد در دستگاه های مصرفی مانند گوشی های هوشمند، تبلت ها و تلویزیون های هوشمند را به دست آورد.
لنوو یک سرمایه گذاری مشترک با NEC را تشکیل داده و بزرگ ترین شرکت کامپیوترهای شخصی در ژاپن را ایجاد کرد. لنووی یک شرکت کامپیوتری و وسایل الکترونیکی مستقر در آلمان به نام Medion را خریداری کرده و به این ترتیب حضور این شرکت در بازار مصرفی اروپای غربی به طور قابل توجهی افزایش یافت.
2012- به منظور فروش سرور در چین و توسعه راه حل های ذخیره سازی، لنوو یک سرمایه گذاری مشترک با EMC انجام داد. همچنین لنوو در این سال شرکت نرم افزاری Stoneware که بر روی پردازش ابری متمرکز بود خریداری کرد. در این سال، تعداد ThinkPad فروخته شده توسط لنوو به یک میلیون عدد رسید.
2013- لنوو رتبه اول را در بین شرکت های تولید کننده کامپیوتر شخصی کسب کرد و در بین 500 شرکت بزرگ در فهرست فورچن، رتبه 329 را به دست آورد.
در همین سال، شرکت CCE که یک شرکت پیشرو در زمینه وسایل الکترونیکی مصرفی در برزیل بود، توسط لنوو خریداری شد. همچنین لنوو رتبه 3 را در بین شرکت های تولید کننده گوشی هوشمند کسب کرد.
2014- لنوو اعلام کرد که شرکت System x را از IBM خریداری خواهد کرد و هشت روز بعد اعلام کرد که شرکت Motorola Mobility را از گوگل خواهد خرید.
لنوو در فهرست 500 شرکت فورچن رتبه 286 را به دست آورد. با تکمیل خرید System x و Motorola Mobility ، لنوو رتبه 3 جهانی را در زمینه های سرور و گوشی هوشمند کسب کرد.
2015- فروش ThinkPad به 100 میلیون عدد رسید. رتبه این شرکت در فهرست فورچن به 231 ارتقا یافت. نام تجاری لنوو در بین 100 نام تجاری برتر جهان قرار گرفت. گروه مشاوران بوستون، شرکت لنوو را در بین 50 شرکت برتر مبتکر در سطح جهان قرار داد.
2016- لنوو به منظور توسعه راه حل های سریع ابری، همکاری با SAP را گسترش داد. با هدف ایجاد زیر ساخت های محرمانه برای مراکز داده در سراسر جهان، لنوو با شرکت Nutanix همکاری کرد.
به منظور توسعه اولین دستگاه تلفن همراه با قابلیت ردیابی حرکت سه بعدی و سنجش عمق، لنوو با شرکت گوگل همکاری کرد. لنوو در فهرست فورچن رتبه 202 را کسب کرد.
2017- در ماه مارس 2017، گوشی هوشمند Lenovo P2 توسط سرویس بازاریابی اینترنتی RuangLaptop به عنوان گوشی هوشمند با بهترین طول عمر باطری انتخاب شد.
لنوو در این سال موافقت کرد تا 5/3 میلیون دلار را به عنوان بخشی از بدهی خود به کمیسیون تجاری فدرال ایالات متحده پرداخت کند.
این شرکت در ماه مارس سال 2017 خط مشی خود را معکوس کرد و اعلام کرد که تمام محصولات آینده ی این شرکت از نام تجاری Motorola استفاده خواهند کرد.
همانطور که در بالا اشاره شد لنوو در عرصه تولید رایانه های رومیزی و دستگاه های ارتباطی مثل گوشی های هوشمند و تبلت پیشرفته های زیادی داشته است و امروزه در بازار کشورمان ایران تبلت های لنوو طرفداران زیادی و در واقع خریداران بالقوه ای دارد. برای خرید انواع تبلت های لنوو به یکی از معتبرترین سایت خرید تبلت مراجعه کنید. وب سایت فروش محصولات و دستگاه های تبلت ما یکی از به روز ترین وب سایت هایی است که در این زمینه فعالیت می کند و اطلاعات خود را دائماً به روز می کند. به طوریکه با مراجعه به آن براحتی می توانید تبلت مورد نظر خود را خریداری کنید.