همانطور که می دانید کروم بوک ها قبل از این، فقط به عنوان گزینه ای برای وبگردی و مصرف محتوا در بین کاربران شناخته می شدند و نسبت به رقبای ویندوزی خود بسیار ارزان تر بودند. نظر اغلب کاربران این بود که نبود اپلیکیشن ها و بازی های متنوع از اصلی ترین عیب آن ها به شمار می رود. ولی از سال 2016 اپلیکیشن های اندرویدی پا به عرصه کروم گذاشته اند و گوگل اعلام کرد که استفاده مستقیم از گوگل پلی استور در کروم بوک ها وجود دارد. هم اکنون این موضوع بسیار اهمیت پیدا کرده است زیرا کاربران می توانند به راحتی برخی اپلیکیشن های موبایلی مانند تلگرام، اینستاگرام و کلش آف کلنز را روی نرم افزارهای دسکتاپ پیاده کنند. بنابراین با وجود این قابلیت، می توان این لپ تاپ های ارزان تر را، از بهترین گزینه های خرید به حساب آورد؛ در این مقاله قرار است چگونگی نصب برنامه های اندروید در کروم بوک را آموزش دهیم.
نحوه نصب برنامه های اندروید در کروم بوک
اگر بخواهید برخی از برنامه های اندروید مورد نظر خود را در کروم بوک نصب کنید، نگران نباشید زیرا با پروسه ی سخت و پیچیده ای روبرو نیستید. برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید:
کروم بوک خود را روشن کنید و بعد بر روی آیکون یا آواتار کاربر موجود در گوشه سمت راست و پایین صفحه بزنید و تا بخش تنظیمات را مشاهده کنید. حالا بر روی گزینه Settings کلیک کنید. در این بخش، پنجره ای بالا می آید، که یک گزینه آبی رنگ تحت عنوان About Chrome OS در آن وجود دارد. بر روی همین گزینه کلیک نمایید.
در صفحه ای که جلوی خود می بینید، گزینه Developer – Unstable را انتخاب کرده و بعد در پنجره جدید بر روی گزینه Restart The System کلیک کرده تا کروم بوک شما ریستارت گردد.
قابل توجه است وقتی این تغییرات را در تنظیمات کروم بوک خود انجام دهید، سیستم شما می توانید از نسخه پیش نمایش یا Developer گوگل پلی استور پشتیبانی کند. البته ممکن است در هنگام استفاده با مشکل یا باگ هایی روبرو شوید که با روی کار آمدن کروم های او اس، این مشکلات برطرف شده اند.
بعد انجام مراحل بالا و ریستارت کروم بوک، باید وارد اکانت خود شده، تا برای شما پنجره پاپ آپی به نمایش در بیایید که به گوگل پلی استور مربوط می گردد. در این بخش روی گزینه آبی رنگ Agree بزنید این گزینه بدین معنی ست که با ضوابط و شرایط گوگل مبنی بر استفاده از نسخه پیش نمایش گوگل پلی استور در کروم بوک خود موافقت می نمایید. حال با استفاده از اکانت گوگل تان و کلیک بر روی گزینه Sign In وارد اکانت خود شده تا بتوانید از گوگل پلی استور استفاده نمایید. در اینجا به راحتی وارد گوگل پلی استور می شوید و هر برنامه و اپلیکیشنی را که مایلید می توانید، جستجو و دانلود کرده و سپس آن را بر روی کروم بوک خود نصب کنید.
قابل ذکر است که برنامه های اندرویدی نصب شده در کروم بوک شما به حالت یک لیست در لانچر (Launcher) نمایان خواهند شد. هر وقت که بخواهید می توانید نام آن را در بخش جستجو یا سرچ وارد کنید و بعد از پیدا کردن آن، برای اجرای آن روی کروم بوک تان اقدام کنید.
لیست کروم بوک هایی با قابلیت نصب اپلیکیشن های اندروید
در صورتی که شما یک کروم بوک جدید داشته باشد، با تغییر بعضی از تنظیمات آن، به آسانی می توانید اپلیکیشن های اندروید را روی آن نصب کنید.
برای مثال در حاضر ایسوس کروم بوک فلیپ (Asus Chromebook Flip) به طور پیش فرض به گوگل پلی استور مجهز بوده و گوگل اعلام کرده است که کروم بوک گوگل پیکسل (Google Chromebook Pixel) و ایسر کروم بوک آر 11 (Acer Chromebook R11) هم به استفاده از گوگل پلی استور مجهز شده اند. طبق بررسی افراد صاحب نظر، تمام کروم بوک هایی که شماره ساخت Build Number 53.0.2768.0 یا بالاتر را داشته باشند، می توانند مستقیماً از گوگل پلی استور پشتیبانی کنند. گوگل برای راهنمایی بیشتر کاربران لیستی از کروم بوک های که این قابلیت را دارند، را ارائه کرده است:
کروم بوک های ایسر:
یکی از قوی ترین و پر طرفدارترین کروم بوک های موجود در بازار که صفحه نمایش لمسی 2 در 1 آن که معمولاً به همراه قلم استایلوس WACOM عرضه می شود، کروم بوک های ایسر هستند.
- Chromebook 11 C740
- Chromebook 11 CB3-111 / C730 / C730E / CB3-131
- Chromebook 14 CB3-431
- Chromebook 14 for Work
- Chromebook 15 CB5-571 / C910
- Chromebook 15 CB3-531
- Chromebook 15, CB3-532
- Chromebox CXI2
- Chromebase 24
- Chromebook T
کروم بوک های ایسوس:
در صورتی که به دنبال یک کروم بوک مقرون به صرفه و در عین حال قدرتمند و باکیفیت هستید ، کروم بوک های ایسوس می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.
- Chromebook C200
- Chromebook C201
- Chromebook C202SA
- Chromebook C300SA
- Chromebook C300
- Chromebox CN62
- Chromebit CS10
کروم بوک های دل:
درست است که کروم بوک دل قوی ترین کروم بوک یا لپ تاپ دل در بازار نیست، ولی همه ی آن چیزی که یک کروم بوک به آن نیاز دارد،مانند قیمت مناسب، کارایی ساده و با دوام بودن را در خود جای داده است.
- Chromebook 11 3120
- Chromebook 13 7310
کروم بوک های اچ پی:
اولین نسل از کروم بوک اچ پی موفقیت عالی را برای این شرکت امریکایی به همراه دارد و میزان فروش این محصول همچنان بسیار قابل توجه می باشد. آن دسته از کاربرانی که وابسته به نرم افزارهای قدیمی نیستند و زندگی دیجیتالی خود را در فضای ابری می گذرانند، بسیار از این محصول استقبال می کنند.
- Chromebook 11 G3 / G4 / G4 EE / G5
- Chromebook 14 G4
- Chromebook 13
کروم بوک های لنوو:
با قیمتی مناسب و نسبتاً پایین می توانید صاحب کروم بوک لنوو شوید. معمولاً کروم بوک های لنوو دارای سرویس ها و قابلیت های خوبی هستند.
- 100S Chromebook
- N20 / N20P Chromebook
- N21 Chromebook
- ThinkCentre Chromebox
- ThinkPad 11e Chromebook
- N22 / N42 Chromebook
- Thinkpad 13 Chromebook
- Thinkpad 11e Chromebook Gen 3
- ThinkPad 11e Yoga Chromebook
- ThinkPad 11e Yoga Chromebook Gen 3
کروم بوک های سامسونگ:
در سری لپ تاپ های سامسونگ، چه از نظر سخت افزاری و چه از نظر نرم افزاری شاهد بهبودی های زیادی بوده ایم. این لپ تاپ ها با وزن پایین، ضخامت کم و البته عملکرد خوب خود، می توانند یکی از بهترین گزینه های موجود در بازار لپ تاپ های کروم بوک بوده و تجربه استفاده از برنامه ها را به بهترین شکل ممکن در اختیار کاربران قرار خواهند داد.
- Chromebook 2 11″ – XE500C12
- Chromebook 3
لیستی که از کروم بوک در بالاتر آورده شد، کروم بوک هایی هستند که بین کاربران شناخته تر و پر طرفدار تر بوده اند. این کروم بوک ها قادر به نصب نسخه های اصلی و پایدار سیستم عامل کروم او اس مجهز به گوگل پلی استور می باشند و بر روی آنها با انجام بعضی تغییرات در تنظیمات کروم بوک می توانید برنامه های گوگل پلی استور را نصب کنید.
همچنین ما در مقاله ای دیگر با عنوان”شبیه سازهای اندروید برای ویندوز و مک” به این مورد که چگونه می توان توسط این ابزارها ، اپلیکیشن های اندرویدی را به طور مستقیم بر روی کامپیوتر خود اجرا کنید، به طور مفصل پرداخته ایم.