تست و بررسی, تست و بررسی سامسونگ

نقد و بررسی گوشی a55 سامسونگ

نقد و بررسی گوشی a55 سامسونگ

نقد و بررسی گوشی a55 سامسونگ، میان رده پر فروش این روزها در بازار موبایل را از سایت کوک موبایل بخوانید.

آیا به دنبال یک تجربه جدید و بی‌نظیر در دنیای گوشی‌های هوشمند هستید؟ با ما همراه باشید و در این مقاله، به بررسی جدیدترین عضو خانواده گوشی‌های سامسونگ، یعنی Samsung A55، خواهیم پرداخت. از طراحی شیک و زیبا گوشی تا امکانات بی‌نظیری که در این محصول قرار داده شده است، همه‌چیز را در این مقاله خواهید یافت. آیا این گوشی می‌تواند نیازهای شما را برآورده کند؟ آیا امکانات و ویژگی‌های منحصر به فرد آن، شما را به خود جلب خواهد کرد؟ با ما همراه باشید تا به نقد و بررسی گوشی a55 سامسونگ بپردازیم.

برای خرید آنلاین گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ حافظه 256 رم 8 گیگابایت با قیمت بسیار مناسب به فروشگاه کوک موبایل مراجعه کنید.

نقد و بررسی گوشی a55 سامسونگ

بررسی a55 سامسونگ

بررسی a55 سامسونگ

بعد از موفقیت گوشی گلکسی A54، حالا سامسونگ مدل جدید A55 را عرضه کرده که انتظارات را بالا برده است. سری A5x سامسونگ بعد از سری‌های تاشو گلکسی S و Z، احتمالا به دلیل ارزش خرید بالا، محبوب‌ترین سری میان‌رده این شرکت به حساب می‌آید.

در بررسی a55 سامسونگ خواهیم دید مدل جدید A55 در بخش‌های کلیدی پیشرفت‌های خوبی داشته است. این گوشی حالا صفحه‌نمایش بزرگ‌تر، پردازنده قوی‌تر، رم بیشتر در نسخه پایه و بدنه‌ای محکم‌تر و باکیفیت‌تر دارد.

اگر مایلید می توانید فیلم بررسی گوشی a55 سامسونگ را ببینید.

مشخصات کلی سامسونگ گلکسی A55:

  • بدنه: ۱۶۱.۱ در ۷۷.۴ در ۸.۲ میلی‌متر، ۲۱۳ گرم؛ جنس جلو و پشت شیشه (گوریلا گلس ویکتوس پلاس)، فریم آلومینیومی؛ ضد آب و گرد و غبار (استاندارد IP67 تا عمق ۱ متر به مدت ۳۰ دقیقه)
  • صفحه‌نمایش: سوپر آمولد ۶.۶ اینچ، ۱۲۰ هرتز، HDR10+، ۱۰۰۰ نیت (حالت حداکثر روشنایی)، رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسل، نسبت تصویر ۱۹.۵:۹، تراکم پیکسلی ۳۹۰ppi؛ قابلیت نمایشگر همیشه روشن
  • پردازنده: اگزینوس ۱۴۸۰ (۴ نانومتری): هشت هسته‌ای (۴ هسته Cortex-A78 با فرکانس ۲.۷۵ گیگاهرتز و ۴ هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی Xclipse 530
  • حافظه: ۱۲۸ گیگابایت با ۸ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت با ۸ گیگابایت رم، ۲۵۶ گیگابایت با ۱۲ گیگابایت رم؛ قابلیت ارتقا با کارت حافظه microSDXC (با اشتراک در اسلات سیم‌کارت)
  • سیستم‌عامل: اندروید ۱۴ همراه با رابط کاربری One UI 6.1
  • دوربین عقب: لنز اصلی ۵۰ مگاپیکسل با دیافراگم f/1.8، سنسور ۱/۱.۵۶ اینچ و اندازه پیکسل ۱.۰ میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) و لرزشگیر اپتیکال (OIS)؛ لنز فوق عریض ۱۲ مگاپیکسل با دیافراگم f/2.2، میدان دید ۱۲۳ درجه، سنسور ۱/۳.۰۶ اینچ و اندازه پیکسل ۱.۱۲ میکرومتر؛ لنز ماکرو ۵ مگاپیکسل با دیافراگم f/2.4
  • دوربین جلو: ۳۲ مگاپیکسل با دیافراگم f/2.2، لنز واید (عریض) ۲۶ میلی‌متری، سنسور ۱/۲.۷۴ اینچ و اندازه پیکسل ۰.۸ میکرومتر
  • فیلم‌برداری: دوربین عقب: ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه، لرزشگیر الکترونیکی تصویر (gyro-EIS)؛ دوربین جلو: ۴K با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰p با سرعت ۳۰/۶۰ فریم بر ثانیه
  • باتری: ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت؛ شارژ سریع ۲۵ وات با سیم
  • اتصالات: ۵G؛ سیم‌کارت eSIM؛ دو سیم‌کارت ترکیبی؛ وای‌فای ۶؛ بلوتوث ۵.۳؛ NFC
  • سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت زیر صفحه‌نمایش (اپتیکال)؛ بلندگوهای استریو؛ حسگر مجاورت مجازی هنگام تماس

نقد و بررسی a55 سامسونگ نشان می دهد بسیاری از ویژگی‌های مثبت گلکسی A54 مثل پشتیبانی از کارت حافظه microSD، دوربین اصلی خوب همراه با لنز فوق عریض مناسب، باتری قابل اعتماد و بدنه با گواهی IP67 در این مدل هم حفظ شده است. همچنین، این بار سامسونگ از فریم آلومینیومی و محافظ گوریلا گلس ویکتوس پلاس استفاده کرده است.

همانطور که خواندید، بخش زیادی از مشخصات گلکسی A55 نسبت به نسل قبلی بهبود یافته است. اما این سوال مطرح است که آیا این پیشرفت‌ها برای اینکه کاربران A55 را انتخاب کنند کافی است؟ بازار گوشی‌های میان‌رده زیر ۵۰۰ یورو در اروپا و همچنین هند با قیمت حدود ۴۰ هزار روپیه، بسیار رقابتی است. قابلیت‌هایی که باعث درخشش A54 در سال ۲۰۲۳ شده بودند، تضمینی برای موفقیت در سال ۲۰۲۴ نیستند. رقبای A55 در حال پیشرفت بوده و در ابتدای سال جاری شاهد عرضه گوشی‌های میان‌رده قدرتمندی بوده‌ایم. بنابراین باید منتظر بررسی‌های بیشتر باشیم تا ببینیم آیا A55 ارزش خرید با پول شما را دارد.

بخش بعدی نقد و بررسی a55 samsung به جعبه‌گشایی گلکسی A55 سامسونگ اختصاص دارد.

بررسی گوشی a55 سامسونگ - آنباکس

بررسی گوشی a55 سامسونگ – آنباکس

گوشی A55 در یک جعبه ساده عرضه می‌شود که تنها شامل دفترچه‌های راهنما، ابزار سیم‌کارت و یک کابل USB-C به USB-C برای شارژ و انتقال اطلاعات است. داخل جعبه شارژر وجود ندارد.

بررسی a55 سامسونگ: طراحی، کیفیت ساخت و راحتی حمل

در نگاه اول، گلکسی A55 تقریباً شبیه A54 به نظر می رسد، اما برخی تغییرات ظریف باعث شده تا احساس کنید گوشی متفاوتی در دست دارید و منظور ما بیشتر مثبت است.

شیشه جلویی حالا از نوع گوریلا گلس ویکتوس+ است. این ارتقای خوبی نسبت به مدل سال گذشته است که فریم پلاستیکی و محافظ قدیمی گوریلا گلس 5 داشت. این گوشی همچنان دارای گواهی IP67 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب است. جنس شیشه پشتی معمولی‌تر است و سامسونگ نوع آن را مشخص نکرده است.

پشت گوشی به رنگ های آبی یخی، یاسی، سرمه‌ای (که در عکس‌ها نشان داده شده) یا لیمویی رنگ آمیزی شده است. به دلایلی، رنگ سرمه‌ای در تصاویر رندر مشکی به نظر می‌رسد.

با فریم آلومینیومی تخت و لنزهای دوربین کمی بزرگتر در پشت، این گوشی بسیار شبیه به گلکسی S24 احساس می‌شود. اگر اندازه آن نبود، به راحتی می‌توانستیم آن را در یک تست کور اشتباه بگیریم. برآمدگی کمی که در اطراف دکمه پاور و دکمه‌های صدا وجود دارد، باعث می‌شود آن را از S24 تشخیص بدهید.

از طرف دیگر، برخی افراد ممکن است به دلیل لبه‌های تیز محل اتصال فریم به پنل‌های جلو و عقب، نگه داشتن آن را کمی آزاردهنده بدانند. اما صرف نظر از فریم کناری، محل قرارگیری دکمه‌ها و حسگر اثر انگشت به خوبی طراحی شده و همه چیز به راحتی در دسترس است.

متأسفانه، این همه تعریف‌هایی بود که می‌توانستیم درباره حسگر اثر انگشت داشته باشیم. مدت زیادی بود که از چنین اسکنر غیرقابل اطمینانی استفاده نکرده بودیم. حتی سعی کردیم دو ورودی مختلف با یک اثر انگشت ایجاد کنیم و همچنان خواندن آن به درستی دشوار بود.

آیا گلکسی A55 راحت‌ترین طراحی‌ای است که تا به حال امتحان کرده‌ایم؟ به هیچ وجه. اما آیا از نظر حس کلی و متریال جزو بهترین‌هاست؟ بله، در بین بهترین‌ها قرار می‌گیرد.

بررسی a55 samsung: صفحه نمایش

نقد و بررسی a55 سامسونگ- صفحه نمایش

نقد و بررسی a55 سامسونگ- صفحه نمایش

امسال گلکسی A55 صفحه نمایش A54 را با اندازه کمی بزرگتر (0.2 اینچ) قرض گرفته است. A55 حالا با یک صفحه نمایش OLED به سایز 6.6 اینچ، نرخ تازه سازی 120 هرتز و رزولوشن معمولی 1080 در 2340 پیکسل ساخته شده است. این پنل همچنین از HDR10+ پشتیبانی می‌کند و گواهی Widevine L1 را برای استریم با کیفیت بالا و با قابلیت HDR در نتفلیکس و آمازون پرایم ویدیو دارد.

با وجود ویژگی‌های مدرن، این صفحه نمایش از لحاظ ظاهری با ترندهای 2024 همخوانی ندارد. تمرکز امسال کمپانی‌ها بر روی کم کردن حاشیه‌های صفحه است و به نظر می‌رسد سامسونگ این موضوع را فراموش کرده است. حتی برخی از رقبای A55، مثل گوشی‌های ردمی نوت 13 که قیمت پایین‌تری هم دارند، حاشیه‌های بسیار باریک‌تری دارند. قطعا این موضوع معامله‌گر را منصرف نمی‌کند و شاید برخی از وجود حاشیه‌ها ناراحت نشوند، اما نکته‌ای است که باید به آن توجه کرد.

برگردیم به ویژگی‌های اصلی – عملکرد صفحه نمایش A55 نسبت به A54 تغییری نکرده است. ما در حالت خودکار تا 1010 نیت روشنایی دریافت کردیم، در حالی که کنترل دستی تنها می‌تواند شما را به 446 نیت برساند.

درخشندگی بالای 1000 نیت برای این بازه قیمتی بسیار خوب است و خوانایی صفحه نمایش زیر نور خورشید را به اندازه کافی تضمین می‌کند. با این حال، منصفانه نیست که اشاره نکنیم برخی از گوشی‌های ارزان‌تر سامسونگ را در بازی خودش شکست می‌دهند و بیش از 1400 نیت درخشندگی ارائه می‌دهند.

نرخ تازه سازی

کنترل نرخ تازه سازی کاملاً استاندارد است. شما دو گزینه دارید – تطبیقی (Adaptive) و استاندارد (Standard). گزینه دوم نرخ تازه سازی را روی 60 هرتز قفل می‌کند، در حالی که گزینه تطبیقی سعی می‌کند در اکثر سناریوها نرخ تازه سازی را روی 120 هرتز نگه دارد. با این حال، هنگام نمایش تصاویر ثابت یا پخش ویدیو، نمایشگر به 60 هرتز کاهش می‌یابد.

نقد و بررسی a55 سامسونگ: باتری

گلکسی A55 از همان باتری 5000 میلی آمپر ساعتی نسل‌های قبلی خود استفاده می‌کند، اما با چیپست جدید اگزینوس 1480 کار می‌کند که نوید مصرف انرژی پایین‌تر را می‌دهد. با این حال، باید نمایشگر را هم در نظر بگیریم که حالا 0.2 اینچ بزرگ‌تر شده و این می‌تواند باعث افزایش مصرف باتری شود.

با وجود این، ما شاهد بهبود قابل توجهی در عمر باتری نسبت به گلکسی A54 هستیم. در تمامی تست‌ها به غیر از بازی، پیشرفت‌های چشمگیری دیده می‌شود.

گلکسی A55 جدید موفق به کسب امتیاز 13 ساعت و 27 دقیقه در تست استفاده فعال شده است که بسیار عالی است. وب‌گردی و مکالمه تلفنی نسبت به نسل قبل بهبود یافته‌اند، اما تست استریم ویدیو با اختلاف، بزرگترین پیشرفت نسبت به مدل سال گذشته است.

سرعت شارژ

سرعت شارژ نسبت به نسل قبل تفاوتی نکرده و گلکسی A55 همچنان از پروتکل شارژ سریع 25 وات Power Delivery پشتیبانی می‌کند که در این بازه قیمتی چندان رقابتی نیست. برای یک دور شارژ کامل حدود 1 ساعت و 3 دقیقه زمان نیاز است و شارژ 30 دقیقه‌ای تنها می‌تواند باتری را به 55 درصد برساند.

همانطور که در جدول زیر می‌بینید، بسیاری از گوشی‌های هم‌رده با قیمت مشابه، از نظر سرعت شارژ از گلکسی A55 پیشی می‌گیرند و شارژر مناسب نیز درون جعبه دارند.

برای استفاده از بیشترین توانایی شارژ، باید یک شارژر 25 وات سامسونگ به صورت جداگانه خریداری کنید و یا از شارژرهای 25 وات PD 3.0، PPS سایر برندها استفاده نمایید.

بلندگوها

همانند نسل‌های قبلی، گلکسی A55 از بلندگوهای استریو هیبریدی بهره می‌برد، به این معنی که یک بلندگوی اصلی رو به پایین و دیگری که به عنوان بلندگوی مکالمه نیز عمل می‌کند، دارد. به طور طبیعی، اختلاف قابل توجهی در بلندی صدای این دو بلندگو وجود دارد، اما سامسونگ توانسته است این اختلاف را کمتر کند. بلندگوی پایین همچنان بلندتر است، اما نه به میزان قابل توجهی.

اطمینان نداریم که A55 از همان بلندگوهای A54 استفاده می‌کند یا خیر، اما حالا آن‌ها تنظیم متفاوتی دارند و کمی بلندتر هستند. امتیاز منفی 25.6 LUFS باعث می‌شود که Galaxy A55 از نظر بلندی صدا رتبه «بسیار خوب» را کسب کند.

از نظر کیفیت، بلندگوها در حداکثر یا نزدیک به حداکثر صدا، کمی در زمینه صداهای با فرکانس بالا جای پیشرفت دارند، اما باس (graves) قوی‌تر است و صدای خواننده بسیار واضح‌تر از قبل به گوش می‌رسد. در واقع، A54 در مقایسه با A55 صداهای خفه دارد، بنابراین به احتمال زیاد گزینه بسیار خوبی برای تماشای فیلم یا گوش دادن به پادکست بدون نیاز به هدفون خواهد بود.

نقد و بررسی a55 samsung: نرم افزار و عملکرد

گلکسی A55 سامسونگ مجهز به جدیدترین نسخه اندروید 14

گلکسی A55 سامسونگ مجهز به جدیدترین نسخه اندروید 14

گلکسی A55 سامسونگ با جدیدترین نسخه اندروید 14 به همراه رابط کاربری اختصاصی سامسونگ یعنی One UI 6.1 عرضه می شود. سامسونگ قول آپدیت‌های اصلی سیستم عامل تا 4 سال و وصله‌های امنیتی تا 5 سال را برای این گوشی داده است. این یک تعهد عالی از طرف سامسونگ به حساب می‌آید و چیزی فراتر از آن چیزی است که اکثر رقبا برای گوشی‌های میان‌رده خود ارائه می‌دهند.

One UI 6.1 برای اولین بار با سری جدید گلکسی S24 معرفی شد. گلکسی A55 تقریبا از تمام قابلیت‌های این رابط کاربری بهره می‌برد. تنها قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی که برای گوشی‌های پرچمدار درنظر گرفته شده‌اند در A55 وجود ندارند.

عملکرد و بنچمارک

گلکسی A54 سال گذشته با تراشه Exynos 1390 عرضه شد اما حالا A55 از تراشه جدیدتر و قدرتمندتر Exynos 1480 بهره می‌برد که با فناوری ساخت 4 نانومتری ساخته شده است.

Exynos 1480 جدید از همان ترکیب هسته‌های 4 هسته‌ای Cortex-A78 و 4 هسته‌ای Cortex-A55 استفاده می‌کند اما سرعت کلاک چهار هسته اصلی این بار بالاتر رفته است. این خوشه چهارهسته‌ای با فرکانس 2.7 گیگاهرتز کار می‌کند در حالی که خوشه Cortex-A55 همچنان روی فرکانس 2.0 گیگاهرتز باقی مانده است. با این حال، پردازنده گرافیکی Mali-G88 MP5 با پردازنده گرافیکی Xclipse 530 که به صورت مشترک با AMD و بر پایه معماری RDNA 2 ساخته شده جایگزین شده است.

از نظر حافظه، گلکسی A55 در سه مدل عرضه می‌شود: 8 گیگابایت رم با 128 گیگابایت حافظه، 8 گیگابایت رم با 256 گیگابایت حافظه و 12 گیگابایت رم با 256 گیگابایت حافظه. در بررسی ما از مدل پایه 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه استفاده شده است و بعد از اجرای تست حافظه AnTuTu نتایجی بدست آمد که با استاندارد UFS 2.1 همخوانی داشت. سامسونگ نوع حافظه استفاده شده در A55 را مشخص نکرده است اما بر اساس تست‌های ما، به نظر می‌رسد مدل پایه از نوع UFS 2.1 باشد.

حالا بدون معطلی، بیایید ببینیم که Exynos 1480 جدید در برابر رقبا از کوالکام و مدیاتک چگونه عمل می‌کند.

به نظر می‌رسد از نظر عملکرد، Exynos 1480 کاملاً رقابتی است. این تراشه عملکرد خوب پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و عملکرد ترکیبی را نشان می‌دهد. همچنین نسبت به Exynos 1380 قدیمی‌تر، ارتقاء قابل توجهی به حساب می‌آید و تنها در برابر تراشه‌های قدرتمندتر Snapdragon 8 Gen 1 یا Exynos 2200 که در گلکسی S23 FE سامسونگ و Dimensity 8200 Ultra در شیائومی 13T استفاده شده‌اند، کم می‌آورد.

همچنین از نتایج عالی گلکسی A55 در تست استرس ما удивاریم (surprised [sur-prahyzd]). در هر دوی تست‌های استرس پردازنده مرکزی و گرافیکی، دستگاه عملکردی نزدیک به حداکثر را حفظ کرد و بدنه گوشی هم به طور غیرمعمولی داغ نشد.

پایداری حرارتی عالی این گوشی تضمین کننده اجرای روان بازی حتی در جلسات طولانی است و نشان می‌دهد که سامسونگ در طراحی تراشه جدید Exynos 1480 عملکرد بسیار بهتری داشته است

بررسی تخصصی a55: دوربین

بررسی galaxy a55 و سیستم دوربین سه گانه قدرتمند در پشت

بررسی galaxy a55 و سیستم دوربین سه گانه قدرتمند در پشت

تنظیمات دوربین نسبت به گلکسی A54 تغییری نکرده است. همچنان شاهد یک لنز اصلی 50 مگاپیکسلی هستیم که توسط یک لنز فوق عریض 12 مگاپیکسلی و یک لنز ماکرو اختصاصی 5 مگاپیکسلی همراهی می‌شود. لنز سلفی هم باز هم 32 مگاپیکسل است.

  • عریض (اصلی): 50MP Sony IMX906, f/1.8, 1/1.56″, PDAF, OIS; 2160p@30fps (بر اساس اطلاعات برنامه HWiNFO)
  • فوق عریض: 12 MP Sony IMX258, f/2.2, 123˚ (فوق عریض), 1/3.06″, 1.12µm, فوکوس ثابت؛ 2160p@30fps
  • ماکرو: 5 MP, f/2.4, فوکوس ثابت
  • دوربین جلو: 32 MP Sony IMX616, f/2.2, 1/2.74″, 0.8µm, فوکوس ثابت؛ 2160p@30fps

این نکته مثبت است که سامسونگ برای گوشی‌های میان‌رده خود از حسگرهای فوق عریض 12 مگاپیکسلی استفاده می‌کند، زیرا آن‌ها نسبت به حسگرهای 8 مگاپیکسلی رایج، تصاویر بسیار باکیفیت‌تری را ثبت می‌کنند. همچنین حسگر اصلی از لرزشگیر اپتیکال (OIS) بهره می‌برد که یک امتیاز مثبت به حساب می‌آید. بر اساس اطلاعات برنامه HWiNFO، سامسونگ این بار از حسگر IMX906 استفاده کرده است.

عکس با نور روز دوربین اصلی

با اینکه گوشی A55 از همان سخت افزار دوربین گلکسی A54 سال گذشته استفاده می کند، پردازش تصویر در آن کمی متفاوت است. دوربین اصلی در A55 عکس های زیبایی در نور روز می گیرد که هم جزئیات زیادی دارند و هم کمی تیزتر از A54 هستند. همین تیزی بیشتر، تمایز اصلی بین A54 و A55 به حساب می آید. به نظر می رسد رنگ ها در A55 طبیعی تر هستند اما همچنان زنده اند، به خصوص در عکس هایی که از برگ درختان و آسمان گرفته می شود.

اگرچه محدوده دینامیکی عالی، کنتراست خوب، نوردهی دقیق و دمای رنگ مناسب است، اما گاهی اوقات در نواحی یکدست مانند آسمان یا هنگام عکاسی در فضاهای داخلی، کمی نویز مشاهده می‌کنیم. به جز این نویز که به سختی قابل تشخیص است، کیفیت دوربین در محیط‌های داخلی نیز خوب باقی می‌ماند.

در بزرگنمایی 2 برابر، سامسونگ عملکرد خوبی نداشته. به طرز عجیبی، عکس‌های با زوم 2 برابرِ سال گذشته بهتر به نظر می‌رسند. امسال، گلکسی A55 در حالت برشِ زوم 2 برابر عملکرد ضعیفی ارائه می‌دهد، زیرا نویز تصویر به طور قابل توجهی دیده می‌شود و همه چیز کمی تار به نظر می‌رسد. دیگر آن تصاویر واضح و پرجزئیاتِ حالت 1 برابر را شاهد نیستیم. با این حال، رنگ‌ها، کنتراست، محدوده دینامیکی و غیره همچنان مشابه هستند.

 دوربین فوق عریض (التراواید):

سامسونگ معمولا در زمینه دوربین‌های فوق عریض عملکرد چشمگیری دارد و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی گلکسی A55 هم از این قاعده مستثنی نیست. در واقع، A55 در مقایسه با اکثر رقبا در بخش دوربین فوق عریض، عملکرد فوق العاده‌ای ارائه می‌دهد. ما متوجه شدیم که تصاویر در اکثر زمینه‌ها عالی هستند – وضوح و جزئیات عالی، رنگ‌ها دقیق، کنتراست خوب و هیچ نشانه‌ای از نوار رنگی (color fringing) مشاهده نمی‌شود.

با این حال، در بررسی گوشی a55 سامسونگ می بینیم در صحنه‌های با کنتراست بالا و محیط‌های داخلی، ضعف‌هایی نمایان می‌شود. هنگامی که نور محیط کافی نباشد، وضوح کاهش می‌یابد و نویز تصویر شروع به افزایش می‌کند. همچنین محدوده دینامیکی (dynamic range) هم به دلیل هایلایت‌های سوخته در فضای باز و سایه‌های مسدود شده در محیط‌های داخلی، جای پیشرفت دارد. با وجود این، این موارد مشکلات جزئی‌ای هستند، به خصوص در مقایسه با ایرادات فاحشی که اکثر دوربین‌های فوق عریض در این بازه قیمتی دارند.

دوربین اصلی در نور کم:

عملکرد دوربین در شب به لطف فعال شدن خودکارِ حالت شب (Night mode) در اکثر مواقع رضایت‌بخش است. با روشن شدن حالت شب، می‌توانید از عکس‌هایی با ظاهری طبیعی، جزئیات دقیق، وضوح بالا، تمیزی و رنگ و کنتراست مناسب لذت ببرید.

در این نقد و بررسی a55 سامسونگ متوجه شدیم اگر از حالت شب استفاده نکنیم، کیفیت عکس‌ها به راحتی قابل تشخیص است. این عکس‌ها کم‌کنتراست هستند، هایلایت‌ها (روشنایی‌های شدید) بریده شده‌اند و رنگ‌ها هم مات به نظر می‌رسند.

زوم دو برابر:

جالب اینجاست که در حالت زوم دو برابر، عکس‌های شبانه با کیفیت قابل قبولی ثبت می‌شوند. خروجی شبیه به حالت استاندارد ۱ برابر است، اما کمی بیشتر نویز دارد و نرم‌تر به نظر می‌رسد.

دوربین فوق عریض:

برنامه دوربین همیشه حالت شب را برای این لنز فعال می‌کند، با این حال، عکس‌های ثبت شده چندان ایده‌آل نیستند. در اکثر آن‌ها نویز و نرمی تصویر به چشم می‌خورد و محدوده دینامیکی (dynamic range) هم محدود است. با وجود این، عملکرد آن همچنان کمی بهتر از اکثر دوربین‌های فوق عریض در این بازه قیمتی است.

دوربین سلفی:

با وجود اینکه انتظار می‌رفت تصاویر سلفی گرفته شده با دوربین ۳۲ مگاپیکسلی گلکسی A55 پس از ادغام پیکسل (pixel binning) ۸ مگاپیکسل باشند، اما در حالت عریض که میدان دید اصلی دوربین را پوشش می‌دهد، عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی ثبت می‌شوند. همچنین، یک حالت برش (crop) هم وجود دارد که باعث می‌شود صورت شما فضای بیشتری از قاب را پر کند، اما در این حالت، تصاویر سلفی ۸ مگاپیکسلی هستند.

به طور کلی، کیفیت سلفی‌های این گوشی عالی است. جزئیات و وضوح آن‌ها (در نور مناسب) نسبتا خوب است و رنگ‌ها هم طبیعی به نظر می‌رسند. الگوریتم HDR نیز عملکرد خوبی در حفظ نوردهی صورت سوژه بدون ایجاد نوردهی بیش از حد در پس‌زمینه دارد.

فیلمبرداری گلکسی A55:

قابلیت‌های فیلمبرداری گلکسی A55 هیچ تغییری نکرده است. این گوشی همچنان می‌تواند با دوربین اصلی و لرزشگیر دیجیتال (EIS)، ویدیوهای 2160p با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند. نکته جالب این است که دوربین فوق عریض هم قادر به ضبط ویدیوهای 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه است، قابلیتی که معمولا در گوشی‌های میان‌رده دیده نمی‌شود.

فیلم‌های 4K گرفته شده با دوربین اصلی بسیار جذاب هستند – رنگ‌های پویا، کنتراست خوب، جزئیات ریز فراوان و محدوده دینامیکی گسترده. هرچند که ویدیو شارپ است، به نظر می‌رسد سامسونگ کمی شارپ‌سازی مصنوعی (که روی درختان و علف‌ها قابل مشاهده است) به آن اضافه کرده است. همچنین کمی هم نویز در ویدیو دیده می‌شود. اما به طور کلی، ما از قابلیت‌های فیلمبرداری این گوشی راضی هستیم.

قابل انتظار است که ویدیوهای گرفته شده با دوربین فوق عریض، نرم‌تر و کم‌جزئیات‌تر باشند، اما رنگ و کنتراست مشابهی دارند. محدوده دینامیکی کمی پایین‌تر است (به رنگ‌پریدگی ماشین‌های سفید و ساختمان‌ها در دوردست دقت کنید)، اما این مورد قابل چشم‌پوشی است. در کل، فیلم‌های 4K گرفته شده با دوربین فوق عریض تقریبا عالی به نظر می‌رسند.

کیفیت فیلمبرداری در شب نیز به طور شگفت‌انگیزی خوب است. ویدیوها نسبتا تمیز هستند، کنتراست خوبی دارند، رنگ‌ها مناسب‌اند و حتی در سایه‌ها هم جزئیات به خوبی دیده می‌شوند. با این حال، قسمت‌های روشن تصویر به طور قابل توجهی نوردهی بیش از حد دارند که احتمالا به همین دلیل است که سایه‌ها هم جزئیات خوبی را نشان می‌دهند.

لرزشگیر دیجیتال (EIS) در فیلم‌های 4K بسیار خوب عمل می‌کند. در واقع، این یکی از بهترین لرزشگیرهای دیجیتالی است که در این بازه قیمتی دیده‌ایم.

نتیجه‌گیری و رقبا:

سری گلکسی A سامسونگ احتمالا یکی از رقابتی‌ترین خط تولیدات این برند است. با این حال، به نظر می‌رسد با گلکسی A55 جذابیت همیشگی خود را از دست داده است. مطمئنا امسال شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در بخش‌هایی مانند عمر باتری و چیپست هستیم، اما آیا این موارد برای سرپا نگه داشتن سری A5x کافی هستند؟

مساله کمی پیچیده‌تر از این حرف‌ها است. اگر صرفا به دنبال یک گوشی سامسونگ هستید، چندین گزینه با قیمت مشابه در بازار وجود دارد. گلکسی A54 همچنان یک انتخاب منطقی است، چرا که اساسا همان گوشی با عمر باتری کمتر و پردازنده کم‌قدرت‌تر Exynos 1380 است. همچنین بیش از ۱۰۰ یورو هم ارزان‌تر است.

گلکسی A35 جدید نیز شباهت زیادی به گلکسی A54 سال گذشته دارد، اما ارزان نیست. با این حال، در مقایسه مستقیم A35 با A55، مدل دوم تقریبا از هر لحاظ (عملکرد، عمر باتری، دوربین و کیفیت ساخت) کمی بهتر است. این به شما بستگی دارد که آیا این تجربه کاربری «کمی بهتر» ارزش ۱۰۰ یوروی اضافه را دارد یا خیر.

قیمت گلکسی A55 جدید به طرز خطرناکی به گلکسی S23 FE نزدیک است. همانطور که از اسمش پیداست، گلکسی S23 FE یک پرچمدار مقرون‌به‌صرفه است و ماهیت میان‌رده‌ای گلکسی A55 را ندارد. تنها مزیت واقعی A55 نسبت به برادر گران‌قیمت‌ترش، عمر باتری است که در این زمینه گلکسی S23 FE را پشت سر می‌گذارد.

با این حال، نادیده گرفتن سایر جنبه‌ها و ویژگی‌ها سخت است – نمایشگر بهتر، چیپست سریع‌تر، تجربه دوربین بهتر (با لنز تله‌فوتو ۳ برابر)، شارژ بی‌سیم و همچنین موارد جالب دیگر مانند Samsung DeX، شارژ معکوس، مقاومت بیشتر در برابر نفوذ آب و گرد و غبار و غیره. به طور عینی، گلکسی S23 FE گوشی بهتری است.

اگر به دنبال گزینه‌هایی خارج از برند سامسونگ باشیم، شیائومی ۱۳ تی (Xiaomi 13T) یک جایگزین عالی به شمار می‌رود. قیمت این گوشی نسبت به گلکسی A55 پایین‌تر است و از لحاظ سخت‌افزاری هم عملکرد بهتری را ارائه می‌کند. علاوه بر این، شیائومی برای سری ۱۳ تی خود حداقل چهار سال به‌روزرسانی اساسی سیستم‌عامل را تضمین کرده است، بنابراین حتی اگر نسخه معمولی ۱۳ تی یک گوشی سال گذشته باشد، برای حداقل چند سال همچنان کارآمد باقی خواهد ماند. این گوشی همچنین دارای نمایشگر بهتر، حافظه داخلی دو برابر به صورت پیش‌فرض، چیپست سریع‌تر، سیستم دوربین بهتر با لنز تله‌فوتو، شارژ سریع‌تر و عمر باتری مشابه (اگرچه به خوبی A55 نیست) است.

آیا گوشی گلکسی A55 سامسونگ ارزش خرید دارد؟!

بررسی تخصصی a55 - آیا آ55 سامسونگ ارزش خرید داردامیدهای زیادی به گلکسی A55 بسته بودیم، اما به نظر می‌رسد رقبا در حال پیشرفت هستند. A55 جدید سعی می‌کند موفقیت نسل‌های قبلی خود را تکرار کند، اما ارتقاء‌های جزئی امسال، توجیه قیمت بالای راه‌اندازی آن را دشوار می‌کند.

در نقد و بررسی گوشی a55 از عمر باتری این گوشی تحت تاثیر قرار گرفتیم؛ طراحی جدید و باکیفیت‌تر آن را دوست داشتیم؛ عملکرد خام همراه با عملکرد پایدار خوب است و ما به طور کلی از دوربین در همه بخش‌ها، از جمله سلفی و فیلمبرداری، راضی هستیم. کیفیت نمایشگر رقابتی است، اگرچه یافتن پنل‌های OLED روشن ۱۲۰ هرتزی در این روزها کار سختی نیست.

در نهایت، این برچسب قیمتی است که ما را از توصیه‌ی مستقیم A55 بازمی‌دارد. گزینه‌های منطقی زیادی با قیمت مشابه و حتی گوشی‌های بسیار ارزان‌تر با کاربری مشابه یا حتی بهتر در بازار وجود دارند. هرچند ممکن است به نظر ایرادگیری بیاید، اما مسائل کوچک روی هم جمع می‌شوند. برای مثال، از حسگر اثر انگشت بسیار ناامید شدیم؛ طرفدار حسگر مجاورت مجازی نیستیم، و حاشیه‌های ضخیم نمایشگر هم آزاردهنده هستند.

با در نظر گرفتن همه موارد و بررسی تخصصی a55، گلکسی آ55 یک گوشی خوب است، اما نه با این قیمت. ما حدس می‌زنیم مگر اینکه قیمت آن در ماه‌های آینده به طور قابل توجهی کاهش یابد، سایر دستگاه‌های ارزان‌تر یا با قیمت مشابه از خود سامسونگ، فروش گلکسی A55 را تحت تاثیر قرار دهند. در آن صورت، به راحتی می‌توان آن را توصیه کرد.

نقاط قوت:

  • بدنه مستحکم با شیشه گوریلا ویکتوس پلاس، فریم آلومینیومی، درجه‌بندی IP67
  • عمر باتری عالی
  • عملکرد قابل اعتماد دوربین، فیلمبرداری فوق‌العاده
  • عملکرد خوب برای این بازه قیمتی و مدیریت حرارتی عالی
  • اسپیکرهای استریو با کیفیت مناسب
  • یکی از معدود گوشی‌های با درگاه کارت حافظه microSD در این بازه قیمتی
  • رابط کاربری One UI 6.1 پخته و حداقل ۴ سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل

نقاط ضعف:

  • بدون شارژر در جعبه و سرعت شارژ نه چندان بالا
  • عملکرد نامطمئن حسگر اثر انگشت
  • حاشیه‌های ضخیم نمایشگر
  • حسگر مجاورت مجازی برای خاموش کردن صفحه نمایش در حین تماس به خوبی حسگر فیزیکی عمل نمی‌کند
  • گران‌قیمت در زمان عرضه

منبع: gsmarena

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *