شاید برای شما هم پیش آمده باشد که میخواستید نرم افزار یا بازی اندروید روی گوشی خود نصب کنید اما بعد از دانلود مشاهده میکنید که فایل نصب نمیشود و یا در صورت نصب شدن، به درستی اجرا نمیشود.این مشکل به دلیل ناسازگار بودن نرم افزار یا بازی با مشخصات نرمافزاری و سختافزاری گوشی است.
در این مواقع معمولا لازم است که شما نسخه اندروید، مدل پردازنده گوشی و رزولوشن صفحه نمایش را بدانید و نسخه سازگار با پردازنده و رزولوشن گوشی اندرویدی خود را دانلود و نصب کنید.
حتی ممکن است از روی کنجکاوی و اطمینان از مشخصات گوشی با اظهارات سازنده یا فروشنده قصد بررسی اطلاعات نرمافزاری و سختافزاری گوشی اندروید کنید. اما از کجا باید این اطلاعات را بدست بیاوریم؟
برای بدست آوردن اطلاعات سختافزاری و نرمافزاری راههای مختلفی وجود دارد که در این مقاله سه روش برای بدست آوردن این اطلاعات در گوشیهای اندرویدی را بیان میکنیم.
روش اول: مراجعه به تنظیمات گوشی اندروید
منوی گوشی را باز کنید و وارد تنظیمات گوشی شوید. در قسمت تنظیمات به سمت پایین اسکرول کنید و گزینه «درباره تلفن» و یا About device را انتخاب کنید.
با وارد شدن به قسمت «درباره تلفن» میتوانید به وضعیت گوشی، اطلاعات حقوقی، نام دستگاه، شماره مدل، اطلاعات نرمافزاری و اطلاعات باطری را مشاهده کنید. بیایید هر کدام از این گزینهها را با جزئیات بیشتر بررسی کنیم:
- وضعیت: در این قسمت وضعیت سیمکارت، اطلاعات IMEI، آدرس آیپی، آدرس مک وایفای، آدرس بلوتوث، شماره سریال، زمان روشن بودن و وضعیت کلی دستگاه قابل مشاهده است
- اطلاعات حقوقی: قسمت اطلاعات حقوقی دربرگیرنده گواهینامههای منبع باز و دیگر اطلاعات حقوقی مربوط به گوگل به عنوان سازنده سیستم عامل اندروید و اطلاعات حقوقی مربوط به شرکت سازنده است
- نام دستگاه: همانطور که از عنوان این قسمت مشخص است در اینجا میتوانید نام گوشی اندرویدی خود را مشاهده کنید در تصویر مشاهده میکنید که نام دستگاه اندرویدی ما گلکسی اس۶ اج است. همچنین در این قسمت تغییر نام دستگاه مقدور است و میتوانید هر نام دیگری که در نظر دارید برای گوشی خود انتخاب کنید.
- شماره مدل: شرکتهای سازنده برای هر دستگاه اندرویدی یک کد منحصر بفرد انتخاب میکنند که به عنوان شماره مدل شناخته میشود. فایده شماره مدل این است که ممکن است از یک مدل گوشی نسخههای مختلفی ساخته شود که همگی نامهای یکسانی دارند، در این مورد شماره مدل به ما در تشخیص مدل دقیق گوشی اندرویدی کمک میکند.
- اطلاعات نرمافزاری: با انتخاب قسمت اطلاعات نرمافزاری میتوانید وارد منویی شوید که در آن اطلاعاتی از قبیل نسخه اندروید، نسخه بیسباند، نسخه کرنل، شماره ساخت و اطلاعات امنیتی قابل مشاهده است.
- اطلاعات باطری: منوی اطلاعات باطری شامل وضعیت باطری، میزان شارژ باطری، اطلاعات ولتاژ و آمپر و ظرفیت باطری است.
در قسمت تنظیمات، اطلاعات حافظه گوشی نیز قابل مشاهده است. کافی است به قسمت «حافظه» یا Storage بروید و حجم کل حافظه، فضای در دسترس، حافظه سیستم، فضای استفاده شده توسط کاربر و حجم اشغال شده توسط دادههای کش را مشاهده کنید. دادههای کش از همین قسمت مستقیما قابل حذف هستند و لازم است هر چند وقت یک بار این دادهها را حذف کنید تا گوشی کند نشود.
روش دوم: جستجوی نام گوشی یا شماره مدل گوشی در اینترنت و مشاهده اطلاعات
با این روش اطلاعات نسبتا کاملی از نرمافزار و سختافزار گوشی خود بدست خواهید آورد. تعدادی از سایتهای اینترنتی به طور تخصصی اطلاعات گوشیهای مختلف را ارائه میدهند.
در وب فارسی هم سایتهای قدرتمندی در این زمینه وجود دارند کافی است در سایت گوگل نام گوشی خود را به فارسی جستجو کنید تا لیستی از سایتهایی که حاوی اطلاعاتی در مورد گوشی شما هستند برایتان نمایش داده شوند.
مراجعه به سایت سازنده گوشی اندروید هم روشی برای بدست آوردن اطلاعات گوشی است. این اطلاعات کاملا دقیق است و از نظر صحت اطلاعات ارائه شده میتوانید مطمئن باشید اما باید توجه داشت که شرکتهای سازنده این اطلاعات را با اهداف تبلیغاتی تلفیق میکنند و معمولا اطلاعات گوشی به صورت اسلاید شو یا به همراه گرافیک است. به طور کلی باید بگوییم که اطلاعات در سایت سازنده دقیق است اما شاید پراکنده باشد و به سرعت نتوانید اطلاعات را پیدا کنید.
روش سوم: نصب نرمافزارهای نمایش دهنده اطلاعات گوشی
همانطور در روش اول توضیح داده شد مراجعه به تنظیمات مقداری اطلاعات به ما میدهد اما آنها همه اطلاعات نرمافزاری و سخت افزاری گوشی نیستند. برای دسترسی به همه اطلاعات گوشی اندروید یک روش عالی وجود دارد.
برای اینکه اطلاعات کامل و دقیقی از گوشی اندرویدی خود داشته باشیم نیاز است نرمافزارهای نمایش دهنده اطلاعات گوشی را نصب کنیم. در اینجا دو نرمافزار معروف در زمینه نمایش اطلاعات گوشی را معرفی میکنیم:
- نرم افزارcpu-z: این نرمافزار هم برای ویندوز و هم برای اندروید در دسترس است و به کاربر اجازه میدهد اطلاعات کاملی از گوشی اندرویدی خود را مشاهده کند.
در محیط نرمافزار چندین تب وجود دارد که در هریک از آنها دستهای از اطلاعات گوشی نمایش داده شدهاند.
- در تب soc اطلاعات پردازنده و گرافیک در دسترس است.
- در تب Device اسم و مدل دستگاه، شرکت سازنده، اندازه صفحه، رزولیشن صفحه و مقدار رم اجرایی قابل مشاهده است.
- در تب System اطلاعات نسخه اندروید و سایر اطلاعات نرمافزاری مشاهده میشود.
- تب Battery اطلاعات باطری را نمایش میدهد.
- تب Thermal دمای پردازنده، دمای باطری و دمای چند قسمت دیگر را نشان میدهد.
- و سرانجام در تب Sensors میتوانید اطلاعات حسگرهای گوشی را مشاهده کنید.
- نرم افزارCastro: این نرمافزار از کاملترین و محبوبترین نرمافزارهای نمایش اطلاعات گوشیهای اندروید است که امکانات ویژهای دارد. از جمله این امکانات به نمایش درلحظه اطلاعات اشاره کرد.
همچنین با این نرمافزار میتوان بر مصرف داده از طریق وایفای و سیمکارت نظارت کرد. ویجت هوشمند برای نمایش اطلاعات پردازنده و باطری و دیگر قسمتها نیز توسط نرمافزار فراهم شده است.
پس از اجرای نرمافزار، قسمت System نماش داده میشود که در آنجا میتوان اطلاعات کلی
درباره دستگاه را مشاهده کرد.
با مراجعه به منوی نرمافزار که از قسمت بالا و سمت چپ نرمافزار قابل دسترسی است قسمتهای دیگر نرمافزار در دسترس است.
- در قسمت Device اطلاعاتی مانند شماره مدل، کد IMEI، شماره سریال و اطلاعات صفحه نماش قابل مشاهده است.
- در قسمت Processor اطلاعات کامل پردازنده مشاهده میشود که در لحظه و به صورت زنده نماش داده میشوند. همچنین اطلاعات گرافیک هم در این قسمت در دسترس است.
- در قست Battery اطلاعات باطری مشاهده میشود.
- در قسمت Memory اطلاعات کامل حافظه داخلی و رم اجرایی قابل مشاهده است.
- قسمتهای Sim، Internet و Wi-Fi به ترتیب اطلاعات مربوط به سیمکارت، اینترنت و وایفای را نمایش میدهند. در این قسمتها مصرف اینترنت را نیز میتوان کنترل کرد.