تلگرام از محبوبترین و معروفترین پیام رسانها است و در پلتفرمهای مختلف قابل نصب است. سهولت در استفاده، سرعت بالای انتقال پیام، استفاده از فضای ابری و قابلیتهای ویژه مانند ایجاد کانالها، گروهها و ربات ها از عوامل محبوبیت آن هستند.
وفور استفاده بسیاری از کاربران از تلگرام ضرورت این امر را برای کسب و کارها و اشخاص حقیقی و حقوقی آشکار میکند که از این برنامه میتوان با هزینهای تقریبا نزدیک به صفر استفادههای بسیاری کرد که نتایج آن قابل توجه است.
اما شرط استفاده از قابلیتهای تلگرام یادگیری آن است. در این مطلب برآنیم تا با زبانی ساده ساخت و معرفی رباتهای تلگرامی را آموزش دهیم.
ابتدا بیاید تعریف ربات را بدانیم اساسا robot یعنی چه و چه کارهایی میتواند انجام دهد؟ robot هر وسیله یا ساز و کاری است که میتواند وظایف انسانی را به طور هوشمند و با دقت و سرعت بیشتری به انجام برساند.
رباتها میتوانند جایگزین وظایف ساده و بعضا پیچیده انسانی شوند و حتی در بعضی موارد قادر هستند وظایفی که انسانها نمیتوانند انجام دهند را برعهده بگیرند.
بر اساس این تعریف، robot تلگرام نرمافزاری هوشمند بر پایه تلگرام است که وظایف انسانی را بر عهده میگیرد. کاربران با رباتهای تلگرامی میتوانند در چارچوب وظایف تعریف شده برای ربات تعامل داشته باشند.
بسیار خوب بیاید زمان را هدر ندهیم برای ساخت robot تلگرام مراحل زیر را دنبال کنید.
- برنامه تلگرام را باز کنید و در قسمت جستوجو عبارت botfather را تایپ کنید و وارد botfather شوید. از این ربات برای ساخت رباتهای مختلف دیگر میتوان بهره گرفت.
- پس از وارد شدن به robot ، ملاحظه میکنید که متنی در صفحه نوشته شده است که به کاربر توضیح میدهد که از این ربات برای ساخت robot جدید و مدیریت رباتهایی که قبلا ساخته شده استفاده میشود. در این صفحه دکمه Start را بزنید.
- به محض اینکه دکمه Start را زدید، ربات پیامی برای شما ارسال میکند و مجموعه دستوراتی که قادر به انجام آن است را نشان میدهد. برای ساخت robot گزینه newbot را بزنید.
- robot پیغامی برایتان ارسال میکند و از شما میخواهد برای robot خود اسمی انتخاب کنید. نام مورد نظر خود را بنویسید و برای robot ارسال کنید.
- پس از نام گذاری نوبت به انتخاب user name برای رباتتان است. توجه داشته باشید که پایان یوزر نیم باید به کلمه bot یا robot ختم شود. ما در اینجا یوزر نیم kook_bot را انتخاب کردیم.
- اکنون robot ساخته شده است و پیغامی مبنی بر ساخته شدن ربات نمایش داده میشود. این پیغام حاوی توکن یا همان کد دسترسی به API است. این کد برای تعریف وظایف ربات مهم است و باید آن را نگهداری کنید.
حال باید تنظیمات دیگر آن مانند تنظیم عکس پروفایل برای ربات و توضیحات رباترا وارد کنیم برای این کار روی گزینه Help در پیام ارسالی بزنید تا منویی از فرمانهای قابل اجرا توسط ربات برایتان ارسال شود.
- گزینه help مجموعهای از فرمانها را برای شما ارسال میکند. در زیر منوی Edit Bots میتوانید تنظیماتی را اعامل کنید که هر کدام را توضیح میدهیم:
با انتخاب setname میتوانید اسم robot یا رباتهایی که ساختهاید تغییر دهید.
در گزینه setdescription قادر خواهید بود در مورد robot توضیحاتی بنویسید و اگر قبلا توضیحات را نوشتهاید آن را ویرایش کنید.
گزینه بعدی setabouttext است که در آنجا میتوانید درباره robot توضیحاتی ارائه کنید.
برای اضافه کردن عکس پروفایل به robot یا تغییر آن گزینه seruserpic را انتخاب کنید.
انتخاب setcommands به شما این امکان را میدهد که لیست فرمانهای قابل اجرا توسط رباتی که ساختهاید را تعریف و یا ویرایش کنید.
گزینه آخر deletebot است که با آن میتوانید robot یا رباتهایی که ساختهاید را حذف کنید.
- در پیامی که با زدن گزینه Help توسط robot برای شما فرستاده شده، در زیر منوی Bot Settings گزینهای به نام setjoingroups وجود دارد این گزینه برای فعال کردن قابلیت اد شدن robot شما به گروهها است. ترجیه بر این است که این گزینه را هم فعال کنید.
- اکنون مراحل ساخت robot کامل شده است. robot ساخته شده هنوز هیچ کاری انجام نمیدهد و برای به کار گیری آن لازم است ربات Createyourbot را اجرا کنید.
- هنگامی که وارد robot شدید استارت را بزنید پیامی برایتان ارسال میشود این یک پیام راهنما است و خواندن آن توصیه میشود. پس از خواندن، روی ایجاد robot جدید کلیک کنید.
- توکن که در مرحله قبل از ربات Botfather گرفتهاید را در قسمت ارسال پیام وارد کنید و برایrobot بفرستید.
اکنون robot شما به سرور متصل شده است و شما میتوانید با استفاده از راهنمای robot ، برای رباتی که ساختهاید در زمینه مورد نظر خود وظایفی تعیین کنید و از آن استفاده لازم را ببرید.
شما نیزمیتوانید جهت آشنایی با ربات های کاربردی به پست ” آشنایی با برخی از رباتهای کاربردی تلگرام ” مراجعه نمایید.