ترفند اندروید

بوت لودر

blank

بوت لودر(Boot loader) در واقع یک نوع کد میباشد، که برای اجرای هر سیستم عاملی استفاده میشود. قبل از این که سیستم عامل شروع به اجرای هر کاری بکند این بوت لودر است که دستور اجرای برنامه را صادر میکند. به همین دلیل نقش هماهنگی مهمی با کل پردازنده ها دارد. قفل بوت لودر برای هر سیستمی تعریف میشود PC، تبلتها و گوشی های هوشمند شامل آن میشود.

هر گوشی موبایل بوت لودر مخصوص خود را دارد، اما این کد در گوشی های آیفون به دلیل محدود بودن و سیستم امنیتی ios قابل دسترسی نیست. اما در گوشی ها با سیستم عامل اندروید این بوت لودر قابل بازیابی و همچنین میتوان این کد را به راحتی لاک یا آنلاک نمود. اما چون اندروید یک سیستم عامل آزاد است به همین دلیل هر مدل گوشی اندروید و یا هر کمپانی نسخه Boot loader مخصوص به خود را دارد. همچنین بوت لودر مربوط به گوشی های اندروید قفل میباشد تا شما هنگام نصب ورژن مربوط به همان گوشی اندروید را نصب کنید و این اجازه را نمیدهد که اندروید دیگری روی گوشی شما نصب شود این هم یکی دیگر از کارهایی است که کد بوت لودر انجام میدهد. به همین دلیل با این که اندروید به عنوان یک سیستم عامل  باز میباشد، ولی Boot loader در همه گوشی ها توسط تولید کنندگان لاک میباشد. دلیل آن هم این است که شما مجبور به این هستید که رام مربوط به همان نسخه را نصب کنید. لذا زمانی که رام کاستوم با یک پنل مخصوص به خود را میخواهید نصب کنید، باعث میشود که گوشی بریک شود یا از گارانتی خارج میشود و همین موضوع باعث میشود که در آینده اگر نیازمند تعمیر گوشی موبایل و یا تعویض آن با استفاده از گارانتی دستگاه باشید، نتوانید از آن استفاده کنید.

برای نصب کاستوم ریکاوری و فلش رامهای غیر رسمی و روت کردن و…. باید boot loader را آنلاک کرد و برای مثال ما در این قسمت به آنلاک بوت لودر گوشی های سامسونگ میپردازیم و تعریف میکنیم.

ابتدا Developer Option  را روشن میکنیم برای این کار به قسمت درباره گوشی (about phone) میروید و روی گزینه شماره ساخت (build number) هفت بار کلیک میکنید، حال در قسمت setting گزینه Developer Option  را میبینید. حال برای آنلاک بوت لودر در Developer Option  گزینه OEM Unlocking را on  میکنید. اگر در این قسمت چنین گزینه ای را ندیدید به این معنی است که شما بوت لودر لاک ندارید وگوشی شما باز است. این توضیحی که در این قسمت دادیم مربوط به گوشی های سامسونگ است و برای هر کدام از گوشی ها سیستم مخصوص خود میباشند که متفاوت است و در بخش های بعدی در مورد آنها توضیح خواهیم داد.

مطالب مرتبط