راهنمای خرید لوازم جانبی

راهنمای خرید پاور بانک

راهنمای خرید پاور بانک

موقع خرید پاوربانک باید بتوانید به چهار سوال اصلی جواب دهید. چقدر پول دارید؟ با پاور بانک قصد شارژ کردن چند تا دستگاه را به صورت همزمان دارید؟ باتری دستگاه موبایلی که می خواهید با پاوربانک شار کنید، چند میلی آمپر ساعت است؟ با پاور بانک مورد نظر خود می خواهید چند بار دستگاه خودتان را شارژ کنید؟

انواع پاوربانک های متفاوت

انواع پاور بانک های متفاوت

خرید پاور بانک بعد از خرید هندزفری، در لیست خرید لوازم جانبی موبایل در جایگاه دوم قرار دارند. اگر شما هم جزء کسانی هستید که قصد خرید این اکسسوری موبایل را دارید اما نمی دانید از کجا شروع کنید، با ما همراه باشید و جامع ترین راهنمای خرید پاور بانک حاضر را تا انتها بخوانید.

در این راهنمای خرید پاور بانک، به زبان خیلی ساده، صفر تا صد پاوربانک و تمام آنچه که باید در مورد خرید بهترین پاور بانک موجود در بازار بدانید را توضیح خواهیم داد، ظرفیت واقعی و ظرفیت اسمی چیست را تعریف می کنیم، و در نهایت در مورد قیمت پر فروش ترین پاور بانک های موجود در بازار با شما صحبت خواهیم کرد.

تنوع پاور بانک ها در بازار به قدری زیاد است که باعث می شود اکثر افراد هنگام خرید دچار سردرگمی شوند. خیلی از کاربران نمی دانند که چه پاور بانکی بخرند؟ کدام پاوربانک بدرد آنها می خورد؟ ظرفیت مورد نیاز آنها چقدر است و پاوربانک چند واتی خوب است؟ در این راهنمای خرید پاوربانک به تمام سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

پاور بانک ها چه چیزی را می توانند شارژ کنند؟

دستگاه های قابل شارژ با پاوربانک

دستگاه های قابل شارژ با پاور بانک

پاور بانک ها یا باتری پک ها قادر هستند که تقریباً هر گجتی، از تلفن هوشمند و تبلت شما گرفته تا لپ‌تاپ و کنسول‌های بازی پورتابل را شارژ کنند. با این حال، اکثر افراد، در درجه اول، آنها را با نیت شارژ کردن گوشی های موبایل خود خرید می کنند.

اکثر آنها می توانند تلفن هوشمند شما را چندین بار شارژ کنند. پاور بانک های امروزی بیش از یک خروجی دارند که به شما این امکان را می دهد که چندین دستگاه را به طور همزمان شارژ کنید. به عنوان مثال می توانید دو گوشی موبایل، یک گوشی هوشمند و یک تبلت، یا یک تبلت، گوشی هوشمند و لپ تاپ را شارژ کنید.

پاور بانک ها معمولاً می توانند تبلت ها و سایر دستگاه ها مانند بلندگوهای قابل حمل، هدفون های بی سیم و دوربین های دیجیتال را شارژ کنند، شاید تعجب کنید!. همچنین بسیاری از پاور بانک‌های دارای USB-C می‌توانند کنسول های بازی نینتندو سوییچ و سایر دستگاه‌های بازی دستی را شارژ کنند.

برخی از آنها حتی قادر به شارژ کردن و تامین انرژی لپ‌تاپ‌ها هستند. شارژ کردن لب تاپ با پاوربانک تنها در مواقع اضطراری توصیه می شود، زمان هایی که دیگر هیچ چاره ای ندارید.

هنگام خرید پاوربانک چه فاکتورهایی را باید در نظر گرفت؟

فاکتورهای مهم در زمان خرید پاوربانک

فاکتورهای مهم در زمان خرید پاور بانک

اندازه، شکل، وزن، ظرفیت، توان شارژدهی و شارژگیری مهمترین فاکتورهایی هستند که هنگام خرید پاور بانک باید در نظر بگیرید. اینکه پاوربانک شما چراغ LED و یا نشانگری داشته باشد که ظرفیت شارژ باقیمانده پاور بانک را نشان دهد، عالی است. هنگام خرید پاور بانک باید به نکات مختلفی توجه کرد. در اینجا به چند نکته اصلی برای خرید بهترین پاور بانک اشاره کرده ایم.

ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی پاور بانک ها

اولین نکته ای که برای خرید پاور بانک ها باید به آن توجه کنید، ظرفیت پاور بانک هاست. مهمترین چیزی که باید بدانید این است که ظرفیت پاوربانک که به صورت میلی آمپر ساعت (mAh) روی جعبه بسته بندی و خود پاور بانک درج شده است، ظرفیتی نیست که در واقعیت اتفاق می افتد. این ظرفیت تبلیغاتی و یا اسمی است که کارخانه سازنده برای محصول خود تعریف می کند. در واقع، پاور بانک ها بجز این، دارای ظرفیت واقعی نیز هستند. اما چرا این اتفاق می افتد؟

باتری بکار رفته در پاور بانک ها 3.7 ولت، USB نیازمند 5 ولت است. همین دو تا عدد موجب ایجاد تفاوت می شود. یعنی پاور بانکی که دارای ظرفیت اسمی 10000 میلی آمپر ساعت است در عموم موارد ظرفیت واقعی آن 7400 میلی آمپر ساعت است. اما این عدد را چگونه محاسبه کنیم. خیلی ساده است. ظرفیت روی جعبه را در 3.7 ولت ضرب کنید و بر عدد 5 ولت تقسیم کنید تا ظرفیت واقعی پاوربانک به دست بیاید.

ظرفیت واقعی پاوربانک = 5 ÷ ولتاژ باتری × ظرفیت روی جعبه

7400 میلی آمپر ساعت ظرفیت واقعی = 5 ÷ 3.7 × 10000 ظرفیت اسمی

دیدیم که 23 درصد از ظرفیت دستگاه کم شد. حالا سوالی که پیش می آید این است که چرا کارخانه سازنده از همان اول عدد واقعی را روی پاوربانک خود نمی زنند. ظرفیت واقعی پاور بانک 10 هزار میلی آمپر ساعت است. تفاوت، زمان تبدیل انرژی بوجود می آید. خب داستان را جلوتر می بریم. اگر ظرفیت واقعی یک پاور بانک 7400 میلی آمپر ساعت باشد. باید بتواند باتری گوشی موبایلی که 3500 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد را دو بار، فول شارژ کند. وقتی پای کار می روید، می بینید که این اتفاق نمی افتد. چرا؟! اینجاست که فرق بین یک برند خوب با یک برند متفرقه مشخص می شود. در این مورد شما به 2 دلیل هدر رفت انرژی دارید. وقتی شما برای شارژ کردن باتری گوشی خود از پاور بانک استفاده می کنید، جریان داخل پاور بانک ولتاژ 3.7 را باید به 5 تبدیل کند که هم برای انجام این کار انرژی نیاز دارد و هم گرما تولید می کند.

پس همین جا کمی هدرفت انرژی دارید. اما پاور بانک های برند خوب و شناخته شده از چیپ ست هایی استفاده می کنند که این عملیات را به بهترین حالت ممکن انجام می دهد، بعلاوه اینکه تکنولوژی خاص خود را دارند. خب تا اینجا ظرفیت واقعی و اسمی پاور بانک را متوجه شدیم. اکنون به این سوال پاسخ می دهیم که به چه ظرفیت پاور بانکی نیاز داریم؟

ظرفیت پاوربانک مورد نیاز

همانطور که گفتیم ظرفیت باتری برحسب میلی آمپر ساعت مشخص شده است. میزان ظرفیت اسمی پاوربانک نیز روی آن نوشته شده است. هر چه این عدد بیشتر باشد، نشان از قدرت و ظرفیت بالاتر برای شارژ کردن باتری دستگاه شما را دارد. سعی کنید پاور بانکی انتخاب کنید که بتواند حداقل دو بار گوشی شما را فول شارژ کند.

ظرفیت پاور بانک های رایج در بازار برای شارژ گوشی های موبایل معمولاً از 3000 میلی آمپر ساعت تا بیش از 20000 میلی آمپر ساعت متغیر هستند. از طرفی تلفن های هوشمند اخیر حداقل دارای باتری با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت هستند. برای مثال باتری آیفون ایکس 2716 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد. بنابراین، یک پاوربانک 10000 میلی آمپری باید بتواند گوشی هوشمند شما را حداقل 2 بار و یک پاور بانک 20000 میلی آمپر ساعتی بتواند حداقل 4 تا 5 بار گوشی شما را فول شارژ کند.

توان شارژگیری و شارژدهی پاوربانک

توان شارژگیری و شارژدهی پاوربانک

توان شارژگیری و شارژدهی پاور بانک

فاکتور مهم بعدی که هنگام خرید پاوربانک باید در نظر بگیرید، توان شارژگیری و شارژدهی پاور بانک است. توان خروجی یک پاوربانک حاصل ضرب آمپراژ در ولتاژ هستند که معیارهای تعیین کننده سرعت شارژ شدن گوشی شماست. روی جلد پاوربانک ها در قسمت مشخصات فنی محصول، یکی سری اعداد و ارقام نوشته شده است. اینها توانایی سرعت شارژدهی و شارژگیری است که بر حسب وات معرفی می شوند. وات از ضرب عدد ولتاژ در آمپر، ولت به دست می آید. روی جلد پاوربانک نوشته شده است، 5V/3A، 9V/2A، 12V/1.5A، اینها مجموعا بسته به نوع پاوربانک یا 10 وات، یا 15 وات و یا 18 وات هستند البته وات های بیشتری، 36، 45، 60 و 100 وات هم داریم.

تمامی پاوربانک ها یک توان شارژدهی output و یک توان شارژگیری input دارند. به عنوان مثال پاوربانک PB 200 شیائومی 20 هزار میلی آمپر ساعتی دارای توان شارژگیری 10 وات و 18 وات دارد. حالا اگر بخواهید از این پاوربانک 18 وات برای شارژ باتری گوشی که 15 وات توان شارژگیری دارد استفاده کنید، چه اتفاقی می افتد، 3 وات اضافه کجا می رود، آیا برای گوشی ضرر دارد؟ خیر. این سه وات اضافه پرت می شود و اصلاً وارد گوشی نمی شود و به باتری هیچ صدمه ای وارد نمی کند. پس موقع خرید پاوربانک باید به این نکات دقت کنید، باید ببینید که توان خروجی های مختلف پاوربانک چقدر است. توان ولتاژ که معمولاً روی پاوربانک ها 5 ولت هست ضربدر میزان آمپراژی که می تواند به شما بدهد کنید. مثلاً 2 آمپر به شما می دهند که می شود 10 وات. در این بخش کافی است بدانید، هر چقدر توان خروجی بیشتر باشد، می تواند گوشی شما را سریع تر شارژ کند.

سرعت شارژ کردن پاوربانک

اکنون که بحث سرعت شارژ کردن شدن، به نکته دیگری که هنگام خرید پاوربانک باید به آن دقت کنید، می پردازیم. قابلیت ها و تکنولوژی های شارژ سریع بکار رفته در پاوربانک ها دو نوع هستند. یکی quick Charge کوالکام و دیگری Power Delivery که برای سازمان USB-IF است که سازمان استانداردهای یو اس بی است. تفاوت این دو فناوری در چیست؟ تکنولوژی پاور دلیوری فقط از طریق درگاه USB-C قابل انتقال است. پس هر پاوربانکی که درگاه یو اس بی تایپ C داشت پس احتمالا از این فناوری برخوردار است. یعنی اگر گوشی شما قابلیت فست شارژ شدن را پشتیبانی می کند، بهتر است به دنبال خرید پاوربانکی باشید که خودش هم قابلیت فست شارژ را داشته باشد و بتوانید موبایل خود را به سرعت شارژ کنید. کوییک شارژ از طریق درگاه های USB-A و Micro USB قابل انتقال است.

تعداد و نوع پورت های پاور بانک

تعداد و نوع پورت های پاوربانک

تعداد و نوع پورت های پاور بانک

نکته بعدی که هنگام خرید پاوربانک باید به آن دقت کنید، تعداد و نوع پورت ها است. پاوربانک ها معمولاً پورت خروجی شان از نوع USB است. یک سری از پاوربانک ها پورت خروجی تایپ C هم دارند. در پاوربانک PB100 شیائومی دو درگاه خروجی USB-A و دو درگاه ورودی میکرو یو اس بی و USB-C دارند. موقع خرید پاوربانک باید دقت کنید که آیا پورت پاوربانک برای شارژ کردن گوشی شما کاربردی است یا خیر. یعنی اگر پاوربانکی خرید کرده اید که دو خروجی دارد و بخواهید همزمان دو گوشی را با آن شارژ کنید، حتی اگر پاوربانک شما فست شارژ باشد، نباید انتظار داشته باشید که هر دو گوشی به سرعت شارژ شوند.

ورودی شارژ پاوربانک ها نیز مهم هستند. خود پاوربانک دارای باتری 10 هزار و یا 20 هزار میلی آمپر ساعت است که ظرفیت زیادی است و فول شارژ شدن آنها قطعاً زمان زیادی می برد. بنابراین، خود دستگاه هم باید قابلیت سریع شارژ شدن داشته باشد. پس هنگام خرید پاوربانک به این نکته دقت کنید که پاوربانک شما USB-C داشته باشد و فست شارژ باشد. آنهایی که پورت Micro USB دارند نمی توانند قابلیت شارژ سریع داشته باشند.

ورودی شارژ پاوربانک

ورودی شارژ پاور بانک

اکثر پاوربانک ها حداقل یکی از این ورودی های شارژ را خواهند داشت:

  • USB-A: پورت مستطیلی شکل که اساساً از 15 سال گذشته در هر لپ تاپ، هارد اکسترنال، تلویزیون و غیره تعبیه شده است.
  • Micro/mini-USB: نوع USB مینیاتوری که معمولاً در گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های موبایل استفاده می ‌شود.
  • USB-C: نسخه جدید و جمع و جور USB-A که قابلیت چرخش را نیز دارد، لازم نیست نگران قرار دادن آن به روش صحیح باشید. به دلیل اندازه و تطبیق پذیری آن، بالاترین استفاده را در میان تولیدکنندگان گوشی های هوشمند و لپ تاپ به دست آورده است.
  • بی‌سیم: تعداد کمی از مدل‌ها، با قرار دادن گوشی هوشمند خود روی پاور بانک، به شما امکان شارژ بی‌سیم را می‌دهند. برای این کار، گوشی شما باید از شارژ بی سیم نیز پشتیبانی کند.

فریمور USB که از فناوری های ساخت این درگاه محسوب می شود به ورودی‌ها می‌گوید که چه کاری انجام دهند، مثلاً چه مقدار داده، قدرت و سرعت می‌تواند از طریق کابل عبور کند. این شامل «فست شارژ» می شود که یکی از ویژگی‌های محبوب پاوربانک‌ها است.

شارژ کردن گوشی هوشمند با پاوربانک

شارژ کردن گوشی هوشمند با پاور بانک

اندازه و وزن پاور بانک

سایز و وزن نیز نکته مهم دیگری است که قبل از خرید پاوربانک باید به آن توجه داشته باشید، مخصوصاً اگر می خواهید از این محصول هنگام مسافرت استفاده کنید. اندازه و وزن به طور کلی با ظرفیت میلی آمپر ساعت افزایش می یابد. یعنی هر چه ظرفیت بالاتر برود، سایز و وزن آن نیز بیشتر می شود. در حالی که یک مدل 20000 میلی آمپر ساعتی ممکن است گزینه مناسبی برای شما به نظر برسد، ممکن است برای جیب یا کیف شما خیلی بزرگ باشد.

اندازه و وزن پاوربانک

اندازه و وزن پاور بانک

اگر شما به دنبال شارژ نگه داشتن گوشی خود در یک رویداد و یا جشنواره یک روزه، پیک نیک یا مسافرت یک شب هستید، یک مدل جیبی با حداقل ظرفیت 6000 تا 10000 میلی آمپر ساعت می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. هنگامی که به مسافرت چند روزه می روید و یا مثلاً به کویر رفته اید و برای چند روز از پریز برق دور هستید، ممکن است به پاوربانک های بزرگ‌تر نیاز داشته باشند. اما این مدل ها معمولاً برای جیب شما بزرگ هستند و حتما باید در جیب کوله و یا کیف نگهداری شوند.

شکل و استایل پاور بانک

اگر قصد دارید پاوربانک را در کیف و یا کوله حمل کنید، شکل و قیافه آن چندان مسئله ای ایجاد نخواهد کرد. اما اگر می خواهید پاوربانک را در جیب شلوار خود حمل کنید، اشکال عجیب و غریب و طرح های حجیم ممکن است کمی آزاردهنده باشند. سعی کنید دستگاهی را پیدا کنید که اندازه و شکل آن شبیه به گوشی هوشمند باشد.

شکل و استایل پاوربانک

شکل و استایل پاور بانک

اینها نکاتی بودند که هنگام خرید پاوربانک باید به آنها به خوبی توجه داشته باشیم. در زیر موضوعات دیگری آورده شده اند که توجه به آنها خالی از لطف نیست.

پاور بانک چقدر طول می کشد تا دستگاه من را شارژ کند؟

اکثر مدل ها می توانند یک دستگاه استاندارد 3000 میلی آمپر ساعتی مانند تلفن هوشمند را در حدود 90 دقیقه شارژ کنند. اگر بیشتر از این باشد، جالب نیست. زمان شارژ مجدد خود پاوربانک نمی تواند چندان مشکل ساز باشد، زیرا می توانید آن را یک شبه به برق وصل کنید، اما به طور کلی هر چه سریعتر شارژ شود، بهتر است.

زمان شارژ پاوربانک

زمان شارژ پاور بانک

برای اینکه یک پاوربانک بتواند دستگاه شما را شارژ کند، چند چیز باید مطابقت داشته باشند. خروجی پاوربانک باید مطابق با الزامات دستگاهی باشد که می خواهید شارژ کنید. گوشی‌های هوشمند می‌توانند جریان کمی را شارژ کنند، تبلت‌ها به مقدار بیشتری نیاز دارند، در حالی که لپ‌تاپ‌ها و کنسول‌های دستی دوباره به جریان بیشتری نیاز دارند.

بهترین برندهای power bank موجود در بازار

امروزه شاهد وجود پاوربانک های مختلفی در بازار هستیم که بسیاری از آنها توسط برند های محبوب و معروف تولید شده اند. در این میان برخی برندهای متفرقه هم به چشم می خورند که درصد اعتماد و اطمینان به یک پاوربانک خود را پایین اورده اند. توصیه می کنیم که برای خرید پاوربانک به سراغ برندهای معروف بروید. برندهایی که جواب خود را پس داده اند. با اینکه در بازار قیمت پاور بانک انکر یا قیمت پاوربانک شیائومی نسبت به برندهای کمتر شناخته شده بیشتر هستند اما واقعاً کیفیت بهتری دارند و واقعآ چند سالی بدون دردسر برای شما کار می کنند.

بهترین برندهای پاوربانک موجود در بازار

بهترین برندهای پاور بانک موجود در بازار

برندهای محبوب پاور بانک شامل پاوربانک شیائومی، پاوربانک انکر، پاوربانک سامسونگ،پاوربانک انرجایزر، پاوربانک راوپاور، پاوربانک پاورولوجی، پاوربانک روموس، پاوربانک ریمکس و پاوربانک Adata هستند. از نظر اقتصادی قیمت پاوربانک سامسونگ، قیمت پاوربانک انکر، قیمت پاوربانک انرجایزر و قیمت پاوربانک ADATA بالا است، اما قیمت پاوربانک شیائومی، قیمت پاوربانک راوپاور، قیمت پاوربانک پاورولوجی، قیمت پاوربانک ریمکس و قیمت پاوربانک روموس نسب به برندهای دیگر ارزان تر هستند و می توان به کیفیت و اصالت آنها اعتماد کرد.

در این راهنمای خرید پاوربانک، انواع پاوربانک های کارآمد و خوش قیمت بازار را به شما معرفی کردیم که تمام آن ها از ویژگی های شارژ سریع و ایمن استفاده می کنند؛ اگر به فکر خرید و استفاده از پاوربانک هستید، خواهش می کنیم به هیچ عنوان از شارژر فندکی ماشین و پاوربانک های بدون فناوری ایمن شارژ استفاده نکنید. این وسایل به شدت به گوشی شما صدمه وارد می کنند و ممکن است حتی در صور انفجار به خودتان هم صدمه بزند.

با استفاده کم از پاوربانک های دارای فناوری ایمن شارژ سریع، به باتری دستگاه شما فشاری وارد نمی شود و هیچ تهدیدی برای آن ها نیست، فقط دقت کنید که پاوربانک را از فروشگاه های معتبر مانند فروشگاه کوک موبایل بخرید که تمام اجناسش دارای گارانتی رسمی شرکت است و در صورت بروز هرگونه اتفاقی پاسخ گو خواهند بود و مطمئن هستید که جنس اصل به شما می فروشند.پس از مطالعه این راهنمای خرید پاوربانک نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *