مطالب زیر مرتبط با ارتباط کسب و کار با موبایل میباشد. همچنین به مقایسه وبسایت و برنامه موبایل و برتری یکی از آنها برای توسعه کسب و کار میپردازد.
آمار نشان داده که در سال 2016، حدود 9/62 درصد از جمعیت جهان دارای یک موبایل هستند و Statista پیشبینی کرد که تا سال 2019 کاربران موبایل پنجاه میلیارد پیام را طی چهار سال با موبایل جابجا میکنند.
بر اساس گزارش Nielsen، افراد بزرگسال ایالات متحده تقریبا نیمی از روز را صرف گوشیهای موبایل خود میکنند. پس طبق آمارهای دریافتی تکنولوژی موبایل میتواند تأثیر بسزایی روی کسب و کار بگذارد. پس خواهناخواه موبایل به یک بخش جداییناپذیر از زندگی انسانها تبدیل شده است. بنابراین اگر استراتژی استفاده از موبایل در کسب و کاری قرار نگیرد؛ آن کسب و کار با قدرت کمتری به ارایه محصولات و بازدهی رسیده و عملکرد ضعیفتری خواهد داشت.
زمانی که مشتریان به داشتن برنامههای مختلف در گوشیشان تمایل نشان میدهند پس نباید درخواست مشتریان را در اولویت قرار داد؟
افرادی که دارای کسب و کار هستند و تمایل دارند کسب و کارشان را از طریق تلفن همراه توسعه دهند، همیشه این سوال را دارند که آیا یک وبسایت بهتر است یا یک برنامه موبایل؟
وبسایت یا App موبایل
وبسایت اولین و سادهترین راه با قابلیتهای کمتری نسبت به برنامه موبایل هستند و میتوان به راحتی یک وبسایت راهاندازی کرد و پیچیدگی خاصی نخواهد داشت.
اما برنامههای تلفن همراه را ابتدا باید از فروشگاه معتبر به صورت اورجینال خریداری و آن را نصب و راهاندازی کرد. برنامههای وب تقریبا همانند برنامههای تلفن همراه عمل میکنند اما تنها تفاوت در نحوه دستیابی به آن است که صفحات وب را به راحتی میتوان با استفاده از مرورگرها دست پیدا کرد و برنامه موبایل اینگونه نیستند.
موبایل و کسب و کار موفق
در سال 2016 استفاده از اینترنت تلفن همراه بیش از استفاده از اینترنت دسکتاب بوده و در سال 2017 بیش از 52 درصد از کل ترافیک اینترنت جهانی مختص اینترنت موبایل است.
بنابراین شرکتها باید برنامههای خود را متناسب با موبایل طراحی کنند. همچنین طراحان و مدیران وبسایتها باید صفحهی محتوا وب خود را به صورت خودکار متناسب با صفحه نمایش موبایل بسازند تا محتواها به راحتی مرور شوند.
برای معرفی برنامه موبایل یک شرکت ابتدا باید برنامه را در یک وبسایت قرار داد تا به کاربران معرفی شود. کاربران در صورت اطمینان از برنامه آن را دانلود و نصب خواهند کرد. اینگونه برنامه موبایل یک شرکت مورد استفاده مشتریانش قرار میگیرد.
در یک نظرسنجی تقریبا 8 از 10 مشتری عنوان کردند که مطالب تبلیغی و محتواهایی که شرکتها برای معرفی کار خود ارسال میکنند اگر قابلیت نمایش در تلفن همراه را نداشته باشند جذابیتی برایشان نخواهد داشت. همچنین درصد اشتیاق مشتری به آن کالا یا محصولات ارایه شده از بین میرود هر چند که آن کالا از نظر کیفی موفق بوده است.
از سوی دیگر 57 درصد از مشتریان برای کسب و کار و تبلیغات یک وبسایت با طراحی و زیبا و متناسب با صفحات گوشی را ترجیح میدهند.
قابلیتهای تلفن همراه تجربه و توقع کاربران وب را تغییر داد. اگر میخواهید یک رسانه جمعی برای کسب و کارتان داشته باشید استفاده از برنامه تلفن همراه گزینه مناسب است.
اگرچه برنامههای تلفن همراه شبیه وبسایتها نیستند اما بهترین گزینه برای اشتراک گذاری محصولات و ارایه خدمات به مشتریان خواهد بود.
مزایای استفاده از (App) برنامه موبایل
در سال 2017 طبق آمارها 1/177 میلیارد برنامه توسط کاربران تلفن همراه دانلود شده است. پیشبینیها نشان داده در سال 2022 این رقم به 2/258 میلیارد دانلود برنامه افزایش مییابد.
– برنامه تلفن همراه یک راه معرفی برند شرکتها و کسب و کارها میباشد. بنابراین برنامه موبایل هر شرکت معرف آن شرکت است.
– شرکتها با ارایه برنامه تلفن همراه همیشه به مشتری دسترسی دارند. از آنطرف مشتری با یک کلیک میتواند از آخرین اخبار و خدمات شرکت اطلاع پیدا کند. پس دسترسی آسان کاربران به خدمات شرکتها یکی از مزیتهای برنامه تلفن همراه است.
– معرفی برند شرکتها
– تبلیغات و آگهیهای هدفمند و ارایه خدماتی مختص همان کاربر و امکان انتخاب مطالب یا خدمات توسط مشتری طی قابلیتهای برنامه
– ادغام خدمات یک برنامه با قابلیتهای گوشی مثل ارسال پیامک
یک برنامه میتواند به قابلیتهای موبایل نیز دسترسی داشته باشد و به مشتریان خدمات بیشتری در چارچوب برنامه ارایه دهد. برای مثال ارسال نوتیفیکیشن به موبایل میباشد. پیامها میتواند از طرف شرکت یا سازمان در هر زمانی برای کاربر ارسال شود و کاربر برای دریافت پیام باید از دستگاه موبایل خود استفاده کند تا بتواند خدمات بهتری را دریافت کند. این پیامها میتواند حاوی پیامهای ورزشی، لینک دانلود برنامه یا اخبار و رویداد جدید باشد.
– یکی دیگر از مزیتهای استفاده از برنامه موبایل استفاده بدون اتصال به اینترنت میباشد.
شرکتهای نیازمند به App موبایل
– شرکتهای که قصد دارند از قابلیتهای موبایل همچون دوربین، اسکن، یا GPS استفاده کنند باید از برنامه تلفن همراه استفاده کنند.
Snapchat و uber نمونههای خوبی از این برنامهها هستند.
– سازمانهایی که نیاز به اشتراک محتوا به صورت پویا را دارند. مانند برنامه magoosh
– سازمانهایی که میخواهند به ارایه بازی در موبایل بپردازند نیاز به یک برنامه موبایل دارند. مانند بازی انگری بردز.
وبسایت و تبلیغات
کسب و کارهای کوچک که تازه شروع به کار کردهاند و هدفشان ارایه تبلیغات و محتوا برای معرفی محصولاتشان در بازار هستند. این کسبوکارها نیازی به برنامه موبایل ندارند و یک وبسایت میتواند پاسخگو باشد.
از طرفی وبسایت کمهزینهتر، سریعتر و آسانتر از برنامههای موبایل برای راهاندزی هستند.
غولهای مشهور دنیا مانند zillow و yelp بیشترین ترافیک اینترنتی و بازدید را از وبسایت خود بدست آورند.
برای توسعه کسب و کار انتخاب یکی از گزینههای برنامه یا وبسایت باید طبق نیاز مشتری صورت گیرد.
اگر هدف یک شرکت یا سازمان مبتنی بر تبلیغات و بازاریابی باشد یک وبسایت با طراحی زیبا و متناسب با صفحات نمایش موبایل و منطبق با سیستم موبایل میتواند پاسخگو باشد.
اما اگر نیاز یک شرکت یا سازمانی به ارتباط با مشتریان و ارایه خدمات در باشگاه مشتریان باشد. پس راهاندازی یک برنامه موبایل کارسازتر از یک وبسایت خواهد بود.