در حال حاضر اپلیکیشن ها یا برنامه های اندرویدی زیادی در گوگل پلی استور (Google Play Store) وجود دارند که می توان به دانلود و نصب آن ها اقدام نمود. در این مقاله قرار است چند نمونه از کارآمد و کاربردی ترین برنامه های اندرویدی کنونی موجود را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.
مقدمه
روز به روز سیستم عامل اندروید پیشرفت چشمگیری داشته و اپلیکیشن هایی که برای آن توسعه داده شده است و به مراتب زیاد هستند. هم اکنون اگر سری به گوگل پلی استور یا بازار بزنید، سیر عظیم و متنوع از اپلیکیشن هایی که برای اندروید ارائه شده است، را مشاهده خواهید کرد. ولی در بین تمام برنامه های اندرویدی موجود یک دسته از این برنامه ها نسبت به سایر دسته بندی ها محبوبیت بیشتری را بدست آورده اند. این دسته به برنامه هایی مربوط می شود که عملکردی کاربردی دارند و اصطلاحا به آنها Utility Apps می گویند.
برنامه های کاربردی یا همان Utility Apps اپلیکیشن هایی هستند که با نصب در دستگاه های اندرویدی قابلیت های خاصی را به آن اضافه خواهند کرد. معمولا قابلیت ها و ویژگی ها یا سرویس هایی که توسط این دسته از اپلیکیشن ها ارائه می شود بسیار کارآمد است و بخشی از نیازهای کاربر را برطرف می کنند. البته باید به این مورد اشاره کنیم که تنوع برنامه های اندرویدی کاربردی یا همان Utility Apps هم به مراتب زیاد است. مطمئناً این سوال اصلی در ذهن شما ایجاد می گردد که کدامیک از این اپلیکیشن ها می توانند کارآمدترین یا کاربردی ترین برنامه های اندرویدی موجود باشند؟
ما بعد از کنکاش های طولانی با چند نمونه از کارآمدترین و کاربردی ترین برنامه های اندرویدی روبرو شدیم و قصد داریم که این اپلیکیشن ها را به شما معرفی کنیم. پس در این مقاله به معرفی چند نمونه از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی موجود کنونی خواهیم پرداخت.
1) برنامه اندرویدی AppLock
همانطور که از نام برنامه AppLock مشخص است، وظیفه و کارایی آن را معلوم است. با استفاده از این برنامه می توانید برای اپلیکیشن های نصب شده در دستگاه خود رمز عبور تعیین کنید. برنامه AppLock به نوعی اپلیکیشن های نصب شده در دستگاه اندرویدی شما را قفل خواهد کرد و از اجرای بدون اجازه آن ها جلوگیری می کند. استفاده از برنامه AppLock بسیار ساده است و عملکرد آن فوق العاده دقیق می باشد. شما تنها باید بعد از اجرای این برنامه نسبت به انتخاب اپلیکیشن هایی اقدام کنید که قصد قفل شدن آن ها را دارید.
با استفاده از اپلیکیشن AppLock حتی می توانید آیکون برخی از برنامه های اندرویدی مورد نظرتان را پنهان نمایید تا هیچ کس نتواند از وجود آن باخبر گردد. همچنین می توانید برای اجرای برنامه های اندرویدی پنهان خود، کد دایلر اختصاصی را تعیین نمایید. در این شرایط برای اجرای آن برنامه باید به دایلر یا بخش شمارهگیر گوشی مراجعه نموده و سپس با وارد کردن کدی که خودتان تعیین کرده بودید دستور اجرای آن برنامه مخفی را صادر می کنید. به صورت کلی در حال حاضر یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی موجود برنامه اندرویدی AppLock به حساب می آید که توصیه می کنیم در صورت لزوم حتما از آن استفاده کنید.
2) برنامه اندرویدی GasBuddy
برنامه اندرویدی GasBuddy تنها در ایالات متحده، کانادا و استرالیا کاربرد داشته و در سایر مناطق دنیا قادر به استفاده از آن نیستید. این برنامه تمام پمپ بنزین های موجود در مسیرهای طولانی مناطق مذکور را در قالب یک نقشه کوچک به تصویر خواهد کشید و اطلاعات مربوط به هر کدام از پمپ بنزین ها را به صورت دقیق برای کاربر ارائه می کند. اپلیکیشن GasBuddy به صورت رایگان در گوگل پلی استور موجود است و بی شک یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی کنونی موجود محسوب می شود.
3) برنامه اندرویدی Google Translate
بسیاری از کاربران با سایت Google Translate آشنا هستند. سایت Google Translate هم اکنون قدرتمندترین و بهترین منبع موجود برای ترجمه رایگان متون از زبان های مختلف به زبان های مختلف دیگر است. به بیان دیگر Google Translate یک دیکشنری آنلاین است که به بهترین شکل ممکن از پس ترجمه عبارات و جملات بر خواهید آمد. همچنان گوگل در تلاش است تا قابلیت ها و دقت عملکرد Google Translate را بهبود بخشد. در حال حاضر مترجم آنلاین گوگل ترنسلیت از 52 زبان مختلف دنیا پشتیبانی می کند و زبان فارسی هم یکی از زبان های تحت پشتیبانی آن حساب می شود.
گوگل برای این مترجم آنلاین خود یک اپلیکیشن اختصاصی را فراهم کرده است. این اپلیکیشن اختصاصی با نام Google Translate در گوگل پلی استور موجود است و برای افرادی که همواره درگیر ترجمه متون هستند یک برنامه بسیار کارآمد به حساب می آید. به نظر ما در حال حاضر یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی برنامه گوگل ترنسلیت موجود به شمار می رود. خوشبختانه این اپلیکیشن به طور رایگان قابل دانلود و استفاده می باشد.
دانلود Google Translate از مایکت
4) برنامه اندرویدی GSam Battery Monitor
نحوه ی تغییر برنامه های پیش فرض اندروید را مطالعه کنید.
یکی از محبوب ترین اپلیکیشن هایی که در گروه برنامه های کاربردی قرار دارند، اپلیکیشن هایی هستند که کیفیت عملکرد باتری دستگاه و وضعیت آن را کنترل می کنند. در بین تمام این اپلیکیشن ها، برنامه اندرویدی GSam Battery Monitor نسبت به سایر برنامه ها عملکردی بهتر و جامع تر را در خود دارد. با استفاده از این اپلیکیشن اندرویدی می توانید تقریبا به هر اطلاعات مرتبط با باتری دستگاه که به آن فکر می کنید دسترسی پیدا کنید. این برنامه لیستی از اطلاعات جامع را در اختیار کاربر قرار خواهد داد و بی شک یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی کنونی موجود به شمار می رود.
دانلود GSam Battery Monitor از مایکت
5) برنامه اندرویدی IF by IFTTT
برنامه اندرویدی IF by IFTTT هم یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی کنونی موجود در گوگل پلی استور می باشد. این برنامه بین سرویس ها و اپلیکیشن های مختلف مورد نظرتان تعامل مستقیم ایجاد کرده و به عنوان مثال تصور کنید که قصد دارید یک عکس اینستاگرام که در پروفایل خود اشتراک گذاری کرده اید را در سرویس ذخیره سازی ابری دراپ باکس (DropBox) خودتان هم آپلود نمایید. در این شرایط طی کردن این کار ممکن است بسیار زمان بر و آزاردهنده باشد. با استفاده از برنامه IF by IFTTTT این پروسه زمان بر و آزاردهنده از بین خواهد رفت. این برنامه شما را قادر می کند تا به طور آنی و بدون نیاز به اجرای اپلیکیشن های مختلف نسبت به انجام اقداماتی ترکیبی این چنینی اقدام کنند.
6) برنامه اندرویدی LastPass and LastPast Authenticator
برنامه LastPass در اصلی یک برنامه مدیریت رمز عبور یا پسورد به حساب می آید که به کاربر کمک می کند تا رمز عبورهایی ساخته و آن ها را به خاطر بسپارد. پس برنامه مذکور یک برنامه مدیریت پسورد به شمار می رود. با استفاده از این برنامه دیگر نگرانی برای به خاطر سپردن پسوردهای پیچیده و مختلف خود نیستید. این اپلیکیشن اندرویدی شامل ویژگی ها و قابلیت های مختلف دیگری هم میباشد که توصیه می کنیم با دانلود و استفاده از آن بیشتر با این قابلیت ها آشنا شوید.
دانلود LastPast Authenticator از مایکت
7) برنامه اندرویدی ParcelTrack
متاسفانه برنامه اندرویدی PracelTrack هم در داخل کشور ما قابل استفاده نبوده ولی عملکرد آن در شرایطی که از فروشگاه های اینترنتی مانند آمازون و … خرید کنید بسیار جالب توجه می باشد. این برنامه وضعیت نقل و انتقال تمام مرسوله های شما را به شکل کاملا دقیقی ردیابی خواهد کرد و اطلاعات جامعی در رابطه با آن ها ارائه می کند. برای ردیابی مرسوله باید کد اختصاصی آن را در اپلیکیشن PracelTrack وارد کنید. اگر از افراد علاقمند به انجام خریدهای اینترنتی هستید، برنامه اندرویدی PracelTrack می تواند برای شما یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی موجود به حساب خواهد آمد.
8) برنامه اندرویدی Smart Tools
همانطور که از نام این اپلیکیشن مشخص است، برنامه Smart Tools مجموعه ای از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی را در اختیار کاربر قرار خواهد داد. پس این اپلیکیشن مستقل شامل چند برنامه کاربردی متنوع می شود. البته بیشتر برنامه هایی که در این اپلیکیشن ارائه شده است کاربرد عمومی دارند و بر روی زمینه تخصصی خاصی متمرکز نیستند. در هر صورت برنامه Smart Tools یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی حال حاضر موجود خواهد بود زیرا به راحتی مجموعه ای از کارآمدترین قابلیت ها را در اختیارتان قرار خواهد داد.
9) برنامه اندرویدی Sleep as Android
یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی کنونی موجود برنامه اندرویدی Sleep as Android به شمار می رود. این برنامه قابلیت ردیابی وضعیت خواب شما را به همراه دارد. با استفاده از این برنامه می توانید ساعت خواب خود را مشخص نمایید و برای بیداری در ساعت خاصی زنگ هشدار تعیین کنید. سپس گوشی اندرویدی خود را در کنار تختخواب خود قرار داده و اپلیکیشن Sleep as Android با توجه به حرکات شما میزان کیفیت خواب تان را می سنجد. اپلیکیشن Sleep as Android با Android Wear و S Health پشتیبانی میکند. اگر می خواهید کیفیت خواب خود را افزایش دهید یا حداقل آن را ردیابی کنید، همین حالا نسبت به دانلود برنامه Sleep as Android اقدام کنید.
دانلود Sleep As Android از مایکت
10) برنامه اندرویدی WiFi Analyzer
اپلیکیشن WiFi Analyzer به واقع یک برنامه کارآمد بوده و با استفاده از این برنامه می توانید به اطلاعات جامعی از شبکه های وای فای موجود در اطراف خود و شبکه وای فایی که به آن متصل هستید دسترسی پیدا کنید. یکی از اصلی ترین کاربردهای این برنامه به تعیین بهترین مکان قرار دادن مودم در ساختمان مربوط می شود. این اپلیکیشن از فرکانس وای فای 2.4 الی 5 گیگاهرتز پشتیبانی کرده و با سنجش کیفیت شبکه وای فای در نقاط مختلف ساختمان می تواند کمک به سزایی در افزایش کیفیت و سرعت اینترنت وای فای شما داشته باشد. این برنامه به صورت رایگان قابل دانلود بوده و بی شک یکی از کاربردی ترین برنامه های اندرویدی موجود کنونی به حساب می آید.